Wellness

Kvalitetsmärkta wellness-upplevelser

Om du vill vara säker på att få en bra wellness-upplevelse så ska du hålla utkik efter kvalitetsmärket från "Aktiv Danmark" som ges till verksamheter som uppfyller en rad detaljerade kvalitetskrav.

Om föreningen "Wellness Danmark"

Wellness kvalitetslogo"Wellness Danmark" är en del av den nationella sammanslutningen "Aktiv Danmark" som grundades av VisitDenmark och en rad andra organisationer inom dansk turism. Syftet med "Wellness Danmark" är att säkerställa goda och kvalitativa upplevelser i Danmark inom följande teman: cykel, fiske, golf, vandring, gastronomi och wellness. Sammanslutningens medlemmar får ett kvalitetsmärke om de uppfyller en rad fastställda kvalitetskrav.

Läs mer om "Aktiv Danmark" 

Kvalitetskriterier för kvalitetsmärkta wellness-anläggningar  

Målgrupp 
Anläggningen måste ha wellness-turisten som definierad målgrupp. Wellness-temat ska också kommuniceras tydligt i tryck och på hemsidan.

Koncept
Anläggningens koncept måste vara baserat på en helhetssyn som ger gästen en totalupplevelse. Konceptet måste därför avspegla flexibla behandlingsmöjligheter, inbjudande faciliteter, möjlighet till fysisk och psykisk avslappning samt en väl utnyttjad närmiljö.

Service
Anläggningen måste vara serviceinriktad, gästvänlig samt kunna erbjuda en avslappnad atmosfär.

Spa-området
Anläggningen måste ha tillgång till ett rent och inbjudande spa-område bestående av spa/jacuzzi, bastu och/eller ångbastu.

Behandlingar
Anläggningen måste erbjuda minst 3 behandlingsformer: massage, inpackning och peeling. Behandlingen ska anpassas till varje gästs individuella behov. Dessutom måste kunden få en muntlig presentation av behandlingen innan den utförs.

Avslappningsområde
Anläggningen ska erbjuda ett avslappningsområde för cirka 10 personer, inomhus- och/eller utomhus. I vilområdet serveras vatten/juice och färsk frukt.

Rekreationsområden
Anläggningen ska erbjuda eller hänvisa till närliggande rekreationsmöjligheter som en naturlig förlängning av det wellness-utbud som finns inomhus. Det kan till exempel vara en park, skog, strand eller vandringsled.

Mat
Anläggningen ska erbjuda sunda måltider eller hänvisa till närliggande restauranger som gör det. De anläggningar som har en restaurang måste tydligt kommunicera sina sunda alternativ, till exempel i menyn.

Medarbetare
Anläggningens behandlingar ska utföras av kvalificerad personal, till exempel utbildade massörer eller kosmetologer. Vid inpackningar eller badterapi ska personalen minst ha genomgått en 5-dagars kompetenskurs inom de behandlingar som utförs. Medarbetarna ska kunna kommunicera på danska och/eller behjälplig engelska.

Öppningstider
Anläggningen ska ha öppet minst fem dagar i veckan - även under lågsäsong.

Hygien
Anläggningen måste tillhandahålla rena faciliteter och prioritera en hög hygienisk standard, inklusive:
• Daglig städning
• Rena handdukar till alla gäster
• Hög vattenkvalitet i bassänger
• Alla redskap, tillexempel stenar och ång-redskap måste rengöras efter varje behandling

Övernattning
Anläggningen ska erbjuda eller hänvisa till övernattningsmöjligheter.

Kvalitetsmärkta wellness-anläggningar i Danmark 

Wellness-anläggningar i Danmark med wellness-kvalitetsstämpel

Hotell i Danmark med wellness-kvalitetsstämpel

Tillbaka till Wellness och spa i Danmark

Share this page

Wellness och spa i Danmark

Glöm vardagens stress för en stund. Koppla av med spa, wellness och god mat i Danmark.