Välj 3 bilder och hitta din del av Danmark!

Vilken del av Danmark passar dig? Markera 3 bilder som du gillar och klicka på "Hitta min region", så får du ett förslag på en region i Danmark med tillhörande panorama-cykelrutter som verkar passa just dig!
Gör testet och hitta din del av Danmark nu! 

 

Nordvästjylland

Vackra vidder och vild natur

Till dig vill vi rekommendera Nordvestjylland där du hittar mäktig och vild natur i stora mängder. Här kan du uppleva rovfåglarna som svävar över de vackra vidderna. Du kan cykla längs oändliga sandstränder och njuta av vågornas brus och havets doft. Passa på att titta förbi hamnen när fiskarna lastar ur dagens fångster från havet. Testa cykelrutten "Upplev naturens krafter" eller någon annan rutt i samma område.

Sydvästjylland

Unik natur och kulinarisk tvist

Till dig vill vi rekommendera Sydvästjylland där det platta våtmarkslandskapet bjuder på unika naturupplevelser. Här kan du promenera längs stränder som aldrig verkar ta slut och blicka ut över horisonten där havet och himlen blir ett. Hoppa upp på cykeln och låt naturens lugn och praktfulla kulisser hänföra dig. Eller varför inte njuta av regionens berömda specialiteter, så som ostron från Vesterhavet, markslamm, svampar och örter. Testa till exempel cykelrutten "Naturpark Vesterhavet".

Sydsjälland och Møn

Med vatten på alla sidor

Till dig vill vi rekommendera Sydsjälland med Møns Klint, Danmarks populäraste naturattraktion. Panoramavyerna i det här området är överväldigande, både uppe på klipporna och nere vid vattnet. Missa inte heller områdets kontraster: Små pittoreska byar och mytomspunna gravar gömda i den djupa skogen. Ta cykeln längs sundet och njut av en paus i någon av de mysiga hamnarna. Låt också smaklökarna njuta av de utmärkta råvarorna som produceras i regionen. Testa till exempel cykelrutten "På toppen av världen".

Falster

Genuin dansk idyll

Till dig vill vi rekommendera Falster med dess kuperade landskap och slingrande småvägar. Här hittar du den genuina danska idyllen med små mysiga byar, gröna bokskogar och vacker natur – allt i ett lugnt tempo. På cykeln har du aldrig långt till nästa upplevelse: en hänförande panoramavy, en traditionell dansk kro eller kanske en inblick i den danska historien. Testa till exempel cykelrutten "I skogens gröna stillhet".