Kastrup, Köpenhamns flygplats

Resa till Danmark

Så tar du dig till Danmark! Att resa till Danmark från Sverige är enkelt och smidigt - oavsett om du åker med bil, tåg, flyg, buss eller färja. Här hittar du information om olika sätt att ta sig till Danmark.

Bil

För dig som vill ta bilen till Danmark finns det två alternativ, Øresundsbron eller färja. Om du väljer Øresundsbron så tar du dig över sundet i bil på bara 10 minuter. Snabbt och smidigt!

Om du vill resa till Jylland och vill ha bilen med dig, är Stena Lines färjor från Göteborg ett bra alternativ. Det är även Scandlines färjor mellan Helsingborg och Helsingör för dig som vill åka till Nordsjälland med bilen. Läs mer under rubriken "Färja".

Här kan du läsa mer om att resa med bil i Danmark

Färja

Att ta färjan till Danmark är ett litet äventyr i sig. Koppla av med en pølse på däck medan kapten tar dig fram över havet. Där finns 4 möjligheter med färjan.

Göteborg - Frederikshavn (Nordjylland)
Denna linje trafikeras av Stena Line. Färjan har mellan fyra och sex avgångar dagligen, restiden är cirka 3 och en halv timme.

Varberg - Grenå (Östjylland)
Denna linje trafikeras av Stena Line. Färjan har två avgångar dagligen på vardagar, en till två avgångar på helgen. Restiden är cirka 4 timmar och 20 minuter.

Helsingborg - Helsingör (Nordsjälland)
Denna linje trafikeras av Scandlines. Färjan avgång varje kvart. Restiden är 20 minuter.

Ystad - Rønne (Bornholm)
Denna linje trafikeras av Færgen. Färjan avgår 3-8 gånger dagligen. Restiden är 1timme och 20 minuter.

Share this page

Højby Lyng, Foto: Markus Støger

Danmarks regioner

Vad kan du om de danska regionerna? Ta reda på mer här!