Familie i sommerhus

Övernattning - i barnens smak

Det finns gott om övernattningsmöjligheter i Danmark. Men vissa är mer lämpade än andra för en familjesemester. Fortsätt läsa så förstår du snart själv.

Bo i sommarstuga

Semester i ett sommarstuga kan närmast beskrivas som frihet utan gränser. Här kan både stor och liten få sina önskemål tillfredsställda.

Spela badminton eller flyg drake, bygg sandslott eller gå på upptäcktsfärd i den omkringliggande naturene, fiska i en å eller fånga krabbor i hamnen. På stranden kan ni hitta snäckor, musselskal eller bärnsten och i skogen kan ni följa djurspår eller plocka vilda hallon. Bara fantasin sätter gränserna! 

I sommarstugeområdena kan barnen enkelt träffa nya kompisar och de språkbarriärer som finns brukar sällan hindra de yngre från att ha roligt tillsammans.

Hitta sommarstuga i Danmark

Boka sommarstuga i Danmark

Aktiv semester på ett feriecenter 

Ett feriecenter är kanske det mest barnvänliga övernattningsalternativet. Här bor ni i ert eget välutrustade hus eller egna lägenhet och utanför dörren väntar ett smörgåsbord av aktiviteter. 

Vad kan det vara för aktiviteter då? Pooler, bastu, tennisbanor, minigolf, lekland, biljard, badminton, pingisbord, klättervägg och på vissa ställen även hela badland. Utbudet varierar från feriecenter till feriecenter, men normalt sett finns riktigt mycket att välja mellan - det är helt enkelt en del av konceptet.

De flesta danska feriecenter har öppet året om och är lämpliga alternativ för både kortare och längre vistelser.

Boka feriecenter i Danmark

Share this page

Video: Äventyr vid havet

Cykla i Danmark med barn

Cykelsemester med barn

Danmark är ett riktigt cykelland – här kan du cykla nästan överallt på de trygga och välskyltade cykellederna. Med lite planering blir cykelsemestern ett familjeäventyr.

köpenhamn, danmark

Ät barnvänligt i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av mysiga restauranger som välkomnar hela familjen med öppna armar. Här hittar du några av de bästa!

Tips på övernattningsmöjligheter
wadden sea

Familjesemester

Med mängder av upplevelser på korta avstånd från varandra är Danmark ett utmärkt resmål för familjesemestern! Ta med hela familjen och upptäck Danmarks härliga utbud.