Kopenhamn

Nyår i Köpenhamn

Fira in det nya året i Köpenhamn! Nyårsafton är en stor festdag i Danmark och i Köpenhamn finns det gott om fester, nattklubbar, restauranger med speciella nyårsmenyer och hotell med lyxiga nyårspaket. Missa inte fyrverkerierna på Tivoli eller vid sjöarna.

Nyårsfirande i Köpenhamn

Det är full fart i Köpenhamn på nyårsafton med många människor ute på stan. Många äter hemma för att gå ut och festa lite senare på kvällen. Det är en tradition att samlas framför tv:n kl 18 på nyårsafton för att höra drottningens nyårstal och sedan sparka igång festen med en champagneskål. 

Nyårsmiddag på restaurang

Det finns många restauranger som håller öppet och om ni planerar att äta ute så det är en bra idé att boka bord i god tid. Många restauranger har speciella nyårsmenyer, precis som många nattklubbar och musikklubbar erbjuder speciella nyårspaket med entré, fri bar samt champagne och den traditionella "kransekagen" på tolvslaget. Om du funderar på att åka till Köpenhamn på nyårsafton så ska du kolla in vår guide till nyårsarrangemang i Köpenhamn.

Nyar Kopenhamn

Fira tolvslaget 

Vid tolvslaget är det tradition att samlas på Rådhusplatsen i Köpenhamn och höra rådhusklockorna slå in det nya året samt titta på fyrverkerierna. En annan populär samlingsplats är Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Share this page

Nyttiga länkar

Besök Visitcopenhagen eller AOK för att hitta restauranger, nattklubbar, diskotek, cocktailbarer och andra uteställen i Köpenhamn som håller öppet på nyårsafton.

Sjöarna, Köoenhamn

Fira in det nya året i Köpenhamn

Köpenhamn har massor av olika nyårsrebjudanden - här är vår guide till några av dem.