Bornholm Culture

Klassiska Bornholm på tre dagar

Den danska lilla solskensön Bornholm skämmer verkligen bort er med sina lokalt producerade råvaror, vacker och mångsidig natur och historiska sevärdheter. Ungefär en timmes båtresa från Ystad hittar ni detta idylliska och romantiska semesterparadis.

Bornholms borgruiner och pittoreska rökerier

Njut av en sommar tillsammans på kala klippor, i maritima sommarmiljöer och i pittoreska fiskebyar. Det är nämligen vad ni möts av på Bornholm under sommarmånaderna - april till oktober. Njut av varandra och morgonkaffet på de solvarma klipporna och låt blicken vila i det eviga blå. För att väcka dagen till liv kan ni göra ett besök på norra Europas största borgruin Hammershus på Bornholms norra spets - här kan ni verkligen förkovra er i öns spännande historia. I närheten hittar ni sedan den idylliska Hammerhamnen där ni kan ta en romantisk båttur för att uppleva öns vackra klippformationer och spännande grottor.

De fantastiska dofterna kommer att föra er till det pittoreska rökeriet i Allinge som ligger precis vid havet - en utsökt plats att avnjuta en lunch i gott sällskap. Därefter är det dags för ett smakprov på öns frodande kultur, så gör ett besök på Bornholms konstmuseum i Rø och glöm allt vad vardagen innebär när ni promenerar till de ståtliga Heligdomsklipporna som ligger där i närheten. För att skämma bort varandra ytterligare söker ni er till de fantastiska restaurangerna i Gudhjem eller till Lassens restaurang som ligger i det fina gamla klassiska badhotellet, Stammerhalle mellan Rø och Tejn.

Rundkyrkor och lokalproducerade delikatesser

Njut av en skimrande färjetur till den vackra Christiansø  - det kan ibland hända att ni blir "sjungen av kaj" av öns lokalbefolkning. Väl framme strosar ni omkring på den lilla färgstarka ön med sin historiska fästning som vittnar dess förflutna som flottbas. Slå er ner på en filt i det gröna och njut av den magiska vyn - har  ni inte packat picknickkorgen så kan ni istället njuta av mat och utsikt från Christiansøs trevliga gästgiveri innan färjan tar er tillbaka till Gudhjem. Under eftermiddagen kan ni uppleva en riktigt bornholmsk sevärdhet, nämligen Østerlars rundkyrka. Fyra av Danmarks sju rundkyrkor från medeltiden ligger på Bornholm och varje bornholmsk rundkyrka har sin egna och unika karaktär.

Share this page

Zooma in på kartan - hitta upplevelserna

Guiden i korthet

Dag 1

1. Besök borgruinen Hammershus

2. Ta en båttur från Hammerhamnen

3. Njut av en lunch på ett av Bornholms rökerier 

4. Besök Bornholms Konstmuseum i Rø

5. Njut av spektakulär utsikt från Heligdomsklipporna 

6. Middag på Lassens restaurang

Dag 2

7. Gör ett besök på Christiansø

8. Besök Østerlars rundkyrka

9. Pröva lokala delikatesser på Hallegård Gårdsbutik vid Østermarie 

10. Middag på Melsted Badehotel

Dag 3

11. Titta på konsthantverk i Svaneke

12. Pröva lokalproducerad öl på Svaneke Bryghus 

13. Stanna till i Snogebæk för sol och bad

14. Middag på restaurang Æblehaven

15. Coktail på BayFrost i Listeds hamn

Bornholm

Bornholm

Njut av vackra stränder, medeltida rundkyrkor och ruiner, pittoreska rökerier och spännande naturupplevelser på solskensön Bornholm.