Klassiska Bornholm för hela familjen

Solskensön Bornholm är ett riktigt sommarparadis med sin frodiga natur, kala klippor och pittoreska kustbyar - här njuter du tillsammans med din familj av gourmetmat, häftiga naturupplevelser och massor av roliga och lekfulla aktiviteter för hela familjen. Närheten till Ystad (en timme och tjugo minuter) gör det väldigt enkelt att åka till Bornholm på familjesemester.

Spännande borg-ruin och båttur

Duka upp frukostbordet utomhus och njut av den klara bornholmska morgonen under tiden som barnen gör sig klara för dagen i sitt alldeles egna tempo. När hela familjen har vaknat till liv kan ni kan börja er semester med en upptäcksfärd på Hammershus, Nordeuropas största borgruin som ligger pampigt till på ett berg på Bornholms norra spets - barnens ögon tindrar när ni går på skattakt i detta spännande område. Ett stenkast därifrån vid den idylliska Hammerhamnen kan ni kasta loss med någon av de små mysiga båtarna som ligger förtöjda i hamnen, puttra runt med familjen samlad på däck för att titta på öns unika klippformationer och spännande grottor längs den bornholmska kusten.


Lev ut ö-livet ordentligt och luncha i Allinge på det härliga rökeriet vid havet, här finns allt ifrån fiskfrikadeller till nyrökta räkor som små fingrar lätt pillar bort skalet på. Efter maten behövs lite vila på stranden, ta er till Sandvig strandpromenad och slumra till medan barnen utforskar strandkantens vattenliv med hink och hov. Glass hör semestern till - intill stranden ligger Sandvig Iskalas som gör ekologisk glass av Bornholms egna råvaror, det är en glass ni aldrig glömmer.

Bornholms fjärilar och sand mellan tårna

Samla ihop familjen och spatsera runt i Svaneke i er alldeles egna takt bland Bornholms korsvirkesidyll, titta på de fantastiskt skickliga glasblåsarna och besök de många butikerna där de tillverkar godis, lakrits, glass och karameller innan det är dags för ännu en delikat lunch på förslagsvis Sveneke brygghus där de vuxna kan smaka på flera olika sorter spännande och närproducerad öl. Det förvånar ingen att Svaneke vann titeln "Danmarks vackraste köping" 2013.

Vill ni se något vackert så ska ni besöka Fjärilsparken i Nexø där ni möts av 1000 färgranna fjärilar. Men glöm nu inte att doppa er så ofta ni bara kan när nu befinner er på denna soliga ö - ta er till Snogebæk där ni kan njuta på en av Bornholms bästa sandstrand, Balka Strand. Här är vattnet klart och grunt så de små kan utan problem plaska runt i lugnan ro - för tuffingarna finns massvis av häftiga vattensporter att prova på.

Share this page

Tre dagar med familjeäventyr på Bornholm

Ta med familjen och åk på äventyr i Bornholms vackra natur.

Zooma in på kartan - hitta upplevelserna

Guiden i korthet

Dag 1

1. Besök borgruinen Hammershus

2. Ta en båttur från Hammerhamnen

3. Njut av en lunch på ett av Bornholms rökerier

4. Bada och lek på stranden i Sandvig

5. Njut av ekologisk glass på Sandvig Iskalas

Dag 2

6. Gör ett besök i Svaneke

7. Besök fjärilsparken i Nexø

8. Stanna till i Snogebæk för sol och bad

9. Pröva lokalproducerade delikatesser från Hallegård Gårdbutik

Dag 3

10. Besök fästningen på Christiansø

11-12. Stanna till på NaturBornholm eller Melstedgård

13. Se Østerlars rundkyrka

Bornholm

Bornholm

Njut av vackra stränder, medeltida rundkyrkor och ruiner, pittoreska rökerier och spännande naturupplevelser på solskensön Bornholm.