Fiske i Danmark - fiskeformer

Fiske i Danmark

Oavsett om man gillar spinn, fluga eller att fiska med mete – oavsett om man gillar blanka laxar, stora torskar, glupska gäddor eller något helt annat, så finns det gott om möjligheter för nöjesfiskare i Danmark. Det finns rikligt med vatten så oavsett var du befinner dig i landet så är det aldrig långt till ett bra fiskevatten. Här kan du läsa mer om de vanligaste och populäraste fiskeformerna i Danmark.

Vanliga fiskeformer i Danmark

Kustfiske är den populäraste fiskeformen i Danmark. Och det är inte så konstigt med tanke på att Danmark erbjuder 8 700 km kust. Den populäraste fisken är havsöring men det är en fisk som inte är helt lätt att fånga, något som gör glädjen desto större när man väl lyckas. Längs kusten fiskas det med både fluga och spinn - vår och höst är de bästa årstiderna. I rätt kläder kan vintermånaderna också utnyttjas, speciellt på Bornholm där man vintertid kan få många, fina fiskar. Över huvud taget är öar som Samsø, Ærø, Langeland med flera, populära utflyktsmål för nöjesfiskare. Under våren kommer horngäddan i enorma mängder längs med alla kusterna och det finns gott om fisk för alla. Särskilt bra platser att fiska ifrån brukar vara rev eller uddar med stark ström.

Put & Take-fisket i Danmark är mycket populärt och det finns ett stort urval av Put & Take-sjöar över hela landet. I dessa sjöar sätts det så gott som dagligen ut öringar till glädje för de betalande gästerna. Det går att köpa ett fiskekort direkt på anläggningen och det ger rätt till fiske under en viss tidsperiod (från en timme till en hel dag). Reglerna för hur många fiskar du får ta upp varierar från plats till plats. Framför allt fiskas regnbåge men i många av sjöarna går det också bra att fiska bäckröding, öring och gyllene öring. En av de mest effektiva metoderna i Put & Take-sjöarna är nog att fiska långsamt med ett så kallat "bombarda-flöte" och en klump powerbait som sätts på en liten krok. Det går också att fiska med spinnare, skeddrag, wobbler eller fluga. På enstaka platser tillåts även flygfiske.

Put & Take i Danmark

Share this page

Relevanta länkar