Fiskekort

I Danmark finns två olika sorters fiskekort som kompletterar varandra beroende på var man ska fiska.

”Fisketegn” (Fiskekort för hela landet)

Alla sportfiskare mellan 18 och 65 år måste ha ett giltigt fiskekort för att få fiska i danska fiskevatten. Fiskekortet utställs som dags-, vecko- eller årskort och kan bland annat köpas hos posten, turistföreningar och i butiker med fiskeutrustning över hela landet. Man kan också köpa och förnya fiskekortet online på hemsidan www.fisketegn.dk. Där finns alla aktuella priser.

Fiskekort

Fiskerätten i sjöar och vattendrag är ofta privat, men hyrs inte sällan ut till lokala sportfiskeföreningar. Om man vill fiska på en sådan plats krävs det att man, utöver det obligatoriska ”fisketegn”, också köper ett fiskekort som gäller i det aktuella fiskevattnet. Fiskekorten utställs som dag-, helg-, vecko- och årskort och kan bland annat köpas på följande webbplatser: www.danskfiskekort.dk och www.fiskekort.dk, där man också hittar information om gällande priser och fiskevatten.

Om man fiskar i så kallade "put & take-sjöar" krävs varken ”fisketegn” eller fiskekort. Då betalar du vanligen omkring 70-100 DKK för cirka tre timmars fiske.

Här kan du läsa mer om fiske i Danmark