Film och TV-serier från Danmark

Danska filmer och TV-serier är populära som aldrig förr och idag riktas mycket internationellt strålkastarljus på Danmark. TV-serier som bland andra Dicte, Arvingarna, Bron, Badhotellet och Brottet har snabbt fått en stor publik. Här har vi samlat information och inspiration om danska filmer och TV-serier med allt ifrån gamla klassiker till kommande premiärer. Du får också hjälp att hitta till kända inspelningsplatser som är väl värda ett besök. De danska filmstjärnorna Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) och Mads Mikkelsen samt regissörerna Lars von Trier och Susanne Bier presenteras också närmare. Klicka dig runt och upplev filmernas dejlige Danmark!

Res i filmernas och TV-seriernas fotspår

Här hittar du guidade turer och filmiska platser värda ett besök, samtliga har varit centrala i inspelningarna av flera danska succéfilmer och TV-serier. 

Bron, Brottet & Borgen

Ta en guidad tur i Köpenhamn och följ i fotspåren efter Saga Norén, Sarah Lund och Birgitte Nyborg från de populära TV-serierna Bron, Brottet och Borgen. 

Populära danska TV-serier

Danmark har producerat många hyllade TV-serier genom åren. Här har vi samlat några favoriter. Har du sett dom?

The Danish Girl: Köpenhamn i nytt ljus

Kritikerrosade filmen The Danish Girl är till stora delar inspelad i Köpenhamn. Här hittar du vår guide till inspelningsplatserna.

Kända danska skådespelare

Läs om skådespelarna bakom de kända rollfigurerna!