Den Blå Planet

Den Blå Planet - Danmarks Akvarium

Den Blå Planet i Köpenhamn är Nordeuropas största akvarium. Träd in i en magisk värld med tusentals djur och sju miljoner liter vatten. Den Blå Planet bjuder på massor av aktiviteter och saker att göra. Byggnaden som är ett arkitektoniskt landmärke är omöjlig att missa där den ligger vid kusten ut mot Öresund.

Livet under ytan på Den Blå Planet

Med hjälp av digital teknik, lek, lärande och spännande upplevelser sätter Den Blå Planet fokus på livet under ytan. I centrum står en ny app som laddas hem till mobiltelefonen. Med hjälp av så kallad "iBeaconteknologi" visar appen information och bonusmaterial om den del av utställningen som du tittar på just då. Med hjälp av appen kan du också designa din egen fisk och släppa ut den i ett digitalt akvarium. Eller varför inte bli "förvandlad" till en fisk och upptäcka fiskarnas sinnen? För hur hör egentligen fiskar under vatten, och vad ser de?

Den Blå Planet
Den Blå Planet har vatten på alla sidor och byggnadens konstruktion ger de besökande känslan av att vara under havsytan. Det nya akvariet består av fem "armar" som utgår från byggnadens centrum. Det gör att besökarna kan bestämma sin egen rutt genom akvariet för att se de exotiska varelserna under vattnet. 

Share this page

Hitta hit

Praktisk information
  • Läs om öppettider här
  • Köp biljett här
  • Praktisk information här

Köpenhamn i barnhöjd

Vi guidar dig till ett roligt, barnvänligt och spännande Köpenhamn. Här finns massor att se och göra, var med när livgardet har vaktbyte, åk båt på stadens kanaler eller klättra upp i torn.