Nära till allt på Nordjylland

De 4 bästa familjeattraktionerna på Nordjylland

Ta en mysig och rolig höstweekend för hela familjen på Nordjylland. Vi guidar er till de fyra bäst attraktionerna som kan kombineras med naturupplevelser, avkoppling och massor av hygge. Det är enkelt att ta sig till Nordjylland med Stena Line och alltid nära till nästa upplevelse när ni är på plats.

Faarup Sommerland

Fartfyllt på Fårup Sommerland - Hvergang!

Fårup Sommerland är en av Danmarks största turistattraktioner med allt från vilda åkattraktioner och barntivoli till Danmarks största och blötaste vattenland. Det finns fler än 60 attraktioner – och när entrén väl är betald ingår alla nöjen. För de lite större (och modigare) finns flera svindlande rides att välja mellan. Orkanen är en av de vildaste åkturerna och den enda i norden som går både över och under vatten. Fartälskare bör även testa Lynet (Blixten) där man far iväg som skjuten ur en kanon och når upp på 80 km/h på två sekunder.

De mindre barnen kan ta en avkopplande tur i en roddbåt, rida på hästar eller utforska de små barnens nöjespark. I Fårup finns även Danmarks största uppvärmda Aquapark och en härlig nyhet är att vattnet i vågbassängen nu är uppvärmt till 27 grader. Här finns roliga aktiviteter för alla åldersgrupper.

OBS! Fårup Sommerland stänger för säsongen den 23 september men öppnar för höstlov och Halloween under vecka 42 (13-21 september).

Skördefest och Halloween vecka 42

Under det danska höstlovet bjuder Fårup Sommerland in till skördefest med upplevelser för hela familjen – åkattraktionerna är också öppna. De modiga kan även testa läskiga Halloween-upplevelser på det hemsökta skeppsvarvet.

Inte en tråkig sekund på temahotellet

Om ni vill ha flera dagar på Fårup Sommerland kan ni boka boende på Hotel Fårup som ligger i hjärtat av nöjesparken. Det är en hotellupplevelse utöver det vanliga där skogen har flyttat in i rummen som är inredda som trädkojor. Om barnen inte är för trötta efter en heldag i nöjesparken finns här massor att göra. Både inomhus- och utomhuslekplats, bollbana och aktivitetsområden.

Aalborg zoo

Utforska världens djurarter med familjen på Aalborg Zoo

På Aalborg Zoo finns mer än 140 olika djurarter att lära känna på en semester med barn. Fascineras av schimpanser, afrikanska elefanter och orangutanger och hitta era personliga favoriter. En vandring genom zoo och de olika inhägnaderna tar er på en resa runt jorden där ni bland annat kan hälsa på populära barnfavoriter som asiatiska lejon och Sumatratigrar. På vägen genom den "Grönländska fjorden" kan ni stifta bekantskap med de charmiga isbjörnstvillingarna som leker och tumlar runt in sin inhägnad. 

Spännande nyheter 2018

Kom riktigt nära kängurur och flamingor i nya fina anläggningar som man kan gå in i. Även de svarta kajmanerna har fått ett nytt hem och de minsta barnen kan ha kul på den nya lekplatsen vid bufférestauranten Casa Familia.

Matdags för djurparkens invånare

Att se djuren bli matade är en rolig och lärorik upplevelse för hela familjen. Det varierar vilka djur man kan se beroende på dag och årstid så kom ihåg att kolla programmet. Dessutom bjuds det på underhållning på Zoofari-scenen för dem som vill veta ännu mer om djur. Här visar djurparkens tränade djur vad de kan tillsammans med sina djurskötare.

Skallerup

Familjehygge vid Vesterhavet på Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort erbjuder sina gäster en unik kombination av äventyr och avkoppling. Hitta lugnet i en av de mysiga sommarstugorna nära hav och strand där ni kan njuta av familjetid och skruva upp hygget på max. I vattenlandet, leklandet och sporthallen är det däremot full fart med aktiviteter för både barn och vuxna. 

Kombinera vilda vattenlekar och avkoppling

Skallerup Seaside Resort har ett fantastiskt vattenland inomhus med strömvirvlar, vattenkanoner, grottor och rutschbanor. Här är det alltid varmt och aldrig tråkigt. För de vuxna finns en stor spa- och wellnessavdelning i romersk stil med tempererade bad, varmvattenbassäng med havsutsikt och en rad olika behandlingar.

Upplevelser för både kropp och själ

Skallerup har tagit fasta på trenden med aktiv semester och utomhusaktiviteter för både barn och vuxna. Här finns ett träningscenter på 400 kvadratmeter med alla redskap man kan behöva samt gruppaktiviteter som crossfit, pilates och yoga. Du kan även testa att surfa och köra mountainbike på fantastiska leder. 

Nya restauranger

Skallerups nybyggda restaurantområde har familjerestaurang, café och Galleriet för vuxna gäster. Det serveras frukostbuffé varje morgon och det finns en supermarket och en deli med delikatesser från köket och färdiga menyer som bara ska värmas hemma i sommarstugan.

Kreativa verkstäder och bondgård

I anslutning till leklandet finns kreativa verkstäder där ni bland annat kan göra karameller, måla, skapa smycken eller glaskonst. Team Aktiv visar film och håller olika arrangemang som rullskridsko-disco och fotbollsturnering. På bondgården kan barnen vara med och mata och mjölka djuren eller samla ägg hos hönsen.

Nordsoen

Nordeuropas största akvarium – upplevelser både inom- och utomhus för hela familjen!

Havet kan vara både mystiskt och spännande. Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan ni komma nära inpå allt som lever under ytan. Det gigantiska oceanariet är med sina 4,5 miljoner lite havsvatten och mer än 6.500 stimfiskar Nordeuropas största akvarium. Här bor klumpfisk, 7 olikar hajarter och massor av andra spännande havsdjur. Möt dykaren som matar djuren och har en kamera med sig så att man kan följa hans färd.

Nyheter 2018
Årets stora nyhet får premiär i slutet av juni och heter ”Nordsjöns Jägare”. Följ med på äventyr genom Nordsjöns födokedja och lär känna djurlivet från det minsta plankton till de största rovdjuren. I de nya akvarierna kan du bland annat uppleva maneter och lära dig om deras plats i ekosystemet. Akvarierna är byggda i två våningar och aktiverar garanterat alla dina sinnen.

Danmarks största interaktiva storbildsskärm!
I den nya utställningen ingår också den imponerande BIG OCEAN WINDOW, Danmarks största interaktiva LED-skärm. Kom med på en resa i havet, se jättestora valar, farliga hajar och gigantiska fiskstim.

5000 m2 utomhusupplevelser

Många tror att akvariet är en inomhusattraktion, men med över 5000 m2 utomhusaktiviteter, så kan man komma på besök vare sig det är regn eller solsken. Se matningen av de charmiga och lekfulla sälarna och följ med i deras liv genom den 12 meter långa undervattenstunneln. Det finns en lekplats för de minsta och ett lekområde med linbana, fyrtorn och en kaskelottvalslekplats i naturlig storlek. Man kan leta efter bärnsten, prova en vindsimulator, eller fånga riktiga krabbor!


Share this page

Låt bilen stå och res kollektivt i sommar

 NT lokaltrafik

Ta dig enkelt och bekvämt mellan Nordjyllands attraktionerna med buss och tåg (det sätts in extrabussar till sommarens stora evenemang). Det är enkelt att köpa biljett direkt i mobilen. Om du väljer Travel Passkan du resa obegränsat i 24h respektive 72h - och notera att betalande vuxna kan ta med sig två barn under 12 år gratis.

Läs mer om tidtabeller och rutter hos Nordjyllands Trafikselskab här och köp biljett här.

Kattegatcentret

Attraktioner

Danmark är perfekt för en rolig och avkopplande familjesemester. Avstånden är korta och det är alltid nära till nästa spännande attratkion.