Camping in Denmark

Campingplatser i Danmark

Camping är inte bara en form av övernattning, utan lika mycket en livsstil. Här kan du slappna av och sänka vardagens höga tempo och ta en trevlig pratstund med grannen medan barnen leker med sina nyfunna kamrater.

Hvidbjerg

En av Europas bästa (camping)platser

Oavsett om du väljer att campa i tält, stuga, husbil eller husvagn är standarden på danska campingplatser utan tvekan av europeisk toppklass. De danska campingplatserna är generellt väldigt välskötta, har fräscha sanitära faciliteter och väl tilltaget utrymme för varje enskild campingtomt.

Jämfört med campingplatser i Sydeuropa är danska diton relativt små, vilket gör att såväl badplats som sanitära faciliteter finns inom kort promenadavstånd - och att barnen enkelt hittar till områdets lekplats på egen hand.

Family camping

Med allas behov i åtanke

I Danmark finns det campingplatser för alla smaker. Det gäller oavsett om du föredrar en enklare eller en lyxigare form av camping, vill bo nära naturen eller nära en storstad, och så vidare.

Här tas hänsyn till allas behov - i synnerhet till barnens. Bollplaner, lekplatser, hopptorn, minigolf och swimmingpool är därför vanligt förekommande på danska campingplatser.

Likaså erbjuder många campingar mängder av aktiviteter för sina yngre gäster. Exempelvis drakflygning, fotbollsturneringar, skattjakter och guidade naturvandringar med pinnbrödsbakning.

Många danska campingar erbjuder också särskilda faciliteter för gäster med speciella behov. Det kan exempelvis handla om sportfiskare som behöver ha tillgång till en plats för att rensa och frysa in dagens fångst. Eller cyklister som behöver reparationsutrustning, någonstans att torka blöta kläder och en matplats i skydd från regn.

Share this page