8-tallet, Ørestad

Ørestaden - den nya stadsdelen

Köpenhamn har fått en helt ny stadsdel, Ørestad. Den nya stadsdelen, som ligger i Vestamager, täcker en yta om totalt 300 hektar och kommer i framtiden att ha ungefär 20 000 invånare.

Ørestad består av fyra större distrikt, som binds samman av sjöar, kanaler, vattenbassänger och inte mindre än sex tunnelbanestationer. Stadsdelen är väl värd ett besök av flera skäl. Om du är intresserad av arkitektur hittar du flera uppskattade byggnadsverk i området. Om shopping lockar mest bör du ta en sväng förbi Fields, Skandinaviens största shoppingcenter. Om naturupplevelser står högst på agendan kan du bege dig till naturområdena Kalvebod- och Amager Fælled samt det spännande naturcentret. I Ørestad finns något för alla intressen.

Du tar dig enkelt och snabbt till Ørestad från Köpenhamns centrum. Med tunnelbana tar resan från Kongens Nytorv till Ørestad Station endast 10 minuter. Men du gör egentligen bäst i att besöka stadsdelen på cykel, eftersom du då kan ta dig smidigt mellan de olika kvarteren.

Share this page

Relaterade länkar