Horse riding on the beach

Alternativa - och roliga - semesterformer

Det råder ingen tvekan om att det finns gott om valmöjligheter för en semester i Danmark, men alla är inte lämpliga med barn i resesällskapet. Därför har vi tagit fram förslag på semesterformer, som passar hela familjen.

Cykelsemester 

Danmark är verkligen perfekt för en cykelsemester tillsammans med barnen, eftersom avstånden är korta och landskapet flackt - bara några mindre sluttningar här och där. 

Att välja väg är ett riktigt lyxproblem, i Danmark finns nämligen mer än 12 000 kilometer skyltade cykelleder. De större städerna har välutvecklade cykelnätverk med särskilda cykelvägar, vilket gör att ni kan ta er fram säkert.

Cykelsemester är en rolig semesterform och det kan vara lätt att glömma bort den viktiga vilan. Vi vill därför lägga in en brasklapp om att ni planerar in vilodagar och därmed frigör tid för lek och stoj. Kanske kan det vara läge för ett besök på någon spännande attraktion

Cykelsemester i Danmark

Ridsemester 

Du behöver inte äga en egen häst för att åka på ridsemester i Danmark. Faktum är att du inte ens behöver ridkunskaper. Ett flertal arrangörer av ridsemestrar erbjuder skräddarsydda upplevelser där övernattning, halv- eller helpension och hästen  ingår i priset.

Vissa av dessa "ridcenter" är endast till för barn och ungdomar, men det finns givetvis också center där hela familjen är varmt välkommen. Kolla upp detta i förväg!

Ridsport är mycket populärt i Danmark och därför ligger också ridskolorna tätt på varandra. Här kan du hyra en häst eller ponny och rida ut i den vackra naturen - med eller utan ledsagare. Priserna varierar beroende på vilken typ av häst du hyr och om undervisning ingår i hyran eller ej.

Hitta hästuthyrare i Danmark

Share this page