Avkopplande naturupplevelser på Bornholm

Blicka ut över storslagna klippor, ta promenader längs vidsträckta stränder eller känn adrenalinet pumpa när ni tar er an en klätterled. Om ni gillar lugna eller energifyllda naturupplevelser och god mat så är Bornholm ön för er. Bara en timme och tjugo minuter med båt från Ystad ligger solskensön där naturupplevelser och god mat väntar.

Surfing på Bornholm och "Sol over Gudhjem"

Bornholm är en vacker och ovanlig ö med många soltimmar, ändlösa vita sandstränder och mängder av aktiviteter både på land och till havs. Börja er semester på den södra delen av Bornholm - Balka och Dueodde - och njut av en uppfriskande simtur i det blå innan en dag fylld av aktiviteter. Kusterna på den här delen av ön är idealiska för vindsurfing, både för proffs och nybörjare. Den långgrunda Balkabugt är en bra plats att börja öva på, här kan ni också prova på "Stand-Up Paddling" och "Kite-surfing".

Paddla på Bornholm

Till lunch är det ett måste med ett besök på den pittoreska lilla fiskebyn Snogebæk där ni tillsammans kan njuta av Bornholms nationalrätt "Sol över Gudhjem" - rökt sill med äggula på rågbröd och kanske en god öl från Svaneke Bryggeri. Under eftermiddagen kan ni sedan ta en avslappnande runda på Dueoddes golfbana – som är en spännande kombination av skog och ängsbana med flera kluriga vattenhinder. Ett bra avslut på dagen får ni i Svaneke på öns östkust - beställ in lite färsk fisk eller skaldjur på Siemensens Gård och njut av smakupplevelserna medan ni blickar ut mot havet och horisonten.

Här är din guide till "Det klassiska Bornholm"

Kajak i Bornholms hav och linbana

Börja den andra dagen på ett fridfullt sätt – njut av en tur i havskajak från Hammerhamnen på norra Bornholm och kika på klipporna som är som vackrast när ni ser dem från havet, med kajak kommer ni nära kusten och får se en sida av Bornholm som annars är svårtillgänglig. På Bornholm kan ni dessutom uppleva Danmarks bästa undervattensupplevelser genom att ta ett härligt dyk.

Share this page

Klassiska Bornholm på tre dagar

Här är din guide till klassiska Bornholm! Medeltida borgruiner, pittoreska rökerier och romantiska miljöer.

Zooma in på kartan - hitta upplevelserna

3 dagars förslag i korthet

Dag 1

1. Dueodde Strand

2. Balkabugt

3. Snogebæk

4. Svaneke Bryggeri

5. Dueoddes golfbana

6. Siemensens Gård

Dag 2

7. Hammerhamnen 

8. Opalsø 

9. Vang granitbrott

Dag 3

10. Almindingen

11. Lilleborg

12. Gamleborg

13. Rokkestenen

14. Ekkodalen

15. Rytterknægten

16. Christianshøjkroen

17. Hammerkusten

18. Moseløkken Stenbrud

19. Vang granitbrott

Hammershus

Topp 15 på Bornholm

Här är din guide till de 15 bästa upplevelserna på solskensön Bornholm!