Active holiday in Denmark

Aktiv semester på Sydsjälland

Cykling

Det lätt kuperade landskapet på sydsjälland och de flacka öarna Lolland och Falster passar perfekt för en cykelsemester. Här finns dessutom många skyltade cykelleder. Längs den danska delen av Berlin-Köpenhamn-cykelrutten har nio nya cykelrutter utvecklats, så kallade Panoramarutter. De nya rutterna tar dig genom vacker natur, till spännande sevärdheter och undangömda pärlor som bara de lokala känner till.

Varje år genomförs de stora cykeltävlingarna Lolland Runt och Tøserunden i regionen.

Cykling

Vattensport

De långa kuststräckorna och närheten till hav och vatten var du än befinner dig på Själland gör området extra tillgängligt för vattensport, och som om det inte vore nog finns här även Själlands längsta å, Susåen, och tvillingsjöarna Tystrup och Bavelse. Du kan hyra kanot, simma, eller ägna dig åt andra vattensporter. Farø mellan Falster och Mön är en av Danmarks bästa kite- och windsurfing spots.

Vandring

Vandring blir allt mer populärt när fler upptäcker glädjen och lugnet i att färdas genom naturen i sitt eget tempo. Både södra Själland, Mön och Lolland-Falster har utmärkta vandringsleder som tar dig genom fantastisk natur.

Södra Själland och Mön bjuder på fantastiska vandringsupplevelser. Den 175 km långa vandringsleden Camønoen snor sig över de tre öarna Mön, Nyord och tar vandraren genom varierad natur med enastående utsikt, små mysiga byar och kalkmålningar. Det finns sträckor för både oerfarna och mer avancerade vandrare och goda övernattningsmöjligheter längs vägen, slå upp ert tält eller boka ett mysigt B&B.

På Lolland-Falster kan du till exempel gå på pilgrimsvandring från Maribo, ta den historiska klosterleden eller Santiago-leden från Rødby.

Fiske Mons klint

Fiske 

Det finns goda möjligheter till fiske i området. Den långa vackra kustlinjen och öarna är som upplagda för en dag med fiskespö i handen och du kan fånga allt från havsöring till lax. Det finns även möjlighet att boka en fiskeguide.

 

Läs mer om en aktiv semester på Sydsjälland och Mön här.

Läs mer om en aktiv semester på Lolland-Falster här.

Share this page