Aktiv semester på Nordjylland - Hvergang!

Med sin vackra och varierade natur och speciella vindförhållanden som är fördelaktiga för olika vattensporter och paragliding är Nordjylland som gjort för en aktiv semester, oavsett om det är på land, till havs eller i luften. Njut av hav och strand, cykla genom böljande istidslandskap eller vandra över vackra ljunghedar. Nordjylland har allt för en aktiv semester. Danmark - Hvergang!

Cold Hawaii

Fantastisk natur - Hvergang!
På Nordjylland är den dynamiska naturen ständigt närvarande och det finns många fantastiska platser att besöka under vandrings- och cykelturer. Längst upp i norr ligger sandudden Grenen där Nordsjön och Kattegatt möts och här finns även Råbjerg Mile som är Danmarks största vandrande sanddyn och en imponerande syn. 

Charmigt surfparadis
Eftersom Nordjylland är omringat av hav så är det inte så märkligt att många upplevelser och sevärdheter är kopplade till vatten. Breda sandstränder sträcker sig längs kusterna, både vid det storslagna Vesterhavet och den mer barnvänliga östkusten.

Cold Hawaii - Hvergang!
Om du gillar att surfa finns det utmärkta möjligheter både för nybörjare och mer erfarna surfare i några av Nordeuropas bästa surfvatten vid Klitmøller på västkusten. Många surfare flockas hit och området har utvecklats till en liten surfkoloni som gett staden nytt liv. Klitmøller kallas även Cold Hawaii därför att vindförhållandena liknar dem på Hawaii.

Cykelsemester

Cykelsemester
Nordjylland är perfekt för en cykelsemester, här finns några av Danmarks bästa cykelleder. Från Skagen i norr till Mariager i Syd är Nordjylland täckt av ett nät av skyltade nationella, regionala och lokala cykelleder. Ta cykeln till stranden, över de vackra hedarna, genom tysta skogar och besök de många mysiga städerna och byarna på vägen som ger goda möjligheter till små pauser med lokala upplevelser och specialiteter. För den som är mer äventyrligt lagd finns även mycket bra Mountainbike-leder.

Share this page

Surfresa till Klitmøller

Hitta rätt på Nordjylland

På mountainbike

Nordjylland bjuder på många möjligheter för mountainbike-entusiaster. Ge dig ut i den vackra naturen och kör i varierad terräng med sand, skog och kuperade landskap som utmanar både balanssinne och teknik.

Börja planera din resa här!

Skagen

Vackra Nordjylland

Långsträckta vita sandstränder, mysiga kuststäder, badhotell och Skagen med sitt vackra ljus. Upptäck inspirerande Nordjylland där det aldrig är långt till nästa upplevelse.