Hotell med wellness

Det är lätt att hitta en plats i Danmark där du kan koppla av helt och hållet. Till exempel på något av Danmarks många badhotell där atmosfären, den charmiga inramningen och god mat lockar. På många av badhotellen finns också moderna spa-faciliteter som höjer avkopplingsnivån. Eller varför inte njuta av ett par dagar på ett kur- och spahotell där det fokuseras till 100 procent på att du ska ha det bra?

Wellness

Kvalitetsmärkta wellness-upplevelser

Om föreningen "Wellness Danmark"

Wellness och spa i Danmark

Spa och wellness - utomhus

Regnväder är också wellness-väder

När det danska vädret är nyckfullt och det är för kallt för stranden är utomhus-spa en rolig möjlighet för en härlig upplevelse ute i det fria. Trenden kommer från den södra gränsen, till exempel har både Tyskland och Österrike en lång tradition av spa- och wellness. Där byggs ofta stora utomhusterasser med solstolar och tunnlar till utomhuspooler.

Utomhus-wellness

Olika behandlingsformer

Kroppsbehandlingar

Alla former av massage ger avslappning, lindring och välbefinnande. Massage är en helande behandling av muskler och kroppens andra mjukdelar som bidrar till att frigöra spänningar i ömma och hårda muskler. Dessutom förbättras kroppens blodcirkulation av massage.

Wellness i Danmark

Wellness och spa i Danmark

Vad är wellness?

Ordet wellness kommer från engelskans "well" och har en dubbel betydelse. Det handlar nämligen både om att vara frisk och att må bra - fysiskt såväl som mentalt, emotionellt och spirituellt. Ordet används om sundhet och välbefinnande i stort men också om aktiviteter så som avslappnande bad, massage, kropps- och ansiktsbehandlingar och så vidare.