Camping in Denmark

Campingplatser för cykelturister

Många av de campingplatser som är anslutna till Campingrådet har anpassade faciliteter och erbjudanden till olika intressegrupper - däribland cykelturister. Om du som cykelturist väljer en av dessa campingplatser så kan du vara säker på att den lever upp till en mängd krav som gynnar dig som besökare. Kraven är:

Bokskog i Danmark

Var i Danmark får jag campa?

I Danmark får du bara campa på de officiella campingplatserna. Det är med andra ord inte tillåtet att slå upp sitt tält eller ställa upp sin husvagn eller sin husbil vart som helst, på det sätt som den svenska allemansrätten tillåter.

Dock finns vissa undantag från regeln:

Läs om reglerna för övernattning i husbil i Danmark

Läs om naturlägerplatser och övernattning i det fria

Camping i Danmark

Klassificering av danska campingplatser

Camping couple

Campingrådet säkerställer kvaliteten

Majoriteten av de danska campingplatserna är medlemmar i Campingrådet, en samarbetsorganisation bestående av olika ägar- och konsumentorganisationer.

Camping i Danmark

Vad kostar det att campa i Danmark?

En övernattning på en dansk trestjärnig campingplats kostar cirka 75 DKK per natt för en vuxen och ungefär hälften så mycket för ett barn. Utöver det tar vissa campingar ut en särskild avgift i platshyra och en särskild miljöavgift.

Om du vill ha el kostar det normalt sett omkring 20-30 DKK per dygn. På de allra flesta campingplatser i Danmark är det billigare att övernatta under vår- och höstsäsongen.

Camping i Danmark

Temacamping

Många danska campingplatser erbjuder säsongen igenom olika aktiviteter, så att du kan krydda din campingsemester med roliga och spännande upplevelser.

Aktiviteterna är indelade i 19 teman, däribland cykelsemester, djur på platsen, vattensport, golf, sportfiske, spa & wellness och vandring.

Camping in Denmark

Sök campingplatser i Danmark

På Danskecampingpladser.dk hittar du detaljerade uppgifter om alla klassificerade campingplatser i Danmark.

Du kan också söka efter campingplatser direkt här på visitdenmark.se. Då hittar du även alla icke-klassificerade campingplatser.

Camping in Denmark

Campingplatser i Danmark

Hvidbjerg

En av Europas bästa (camping)platser