Praktisk information

Det finns många möjligheter att följa med på guidade fisketurer i Danmark. Några populära områden är bland annat Øresund, Stora- och Lilla Bält och ”Det Gule Rev” i Atlanten för de äventyrligt lagda. Man kan följa med som ensam fiskare på de flesta organiserade turer men många arrangörer erbjuder också turer för grupper, och då har man själv möjlighet att välja vart man vill åka. En del arrangörer erbjuder också speciella familjeturer, vrakturer eller turer där man letar efter speciella fiskarter, till exempel makrill eller plattfisk. På Bornholm och en del andra platser finns också möjlighet för trolling.

Det är möjligt att åka på guidade turer året om och både tidiga morgnar och sent på dagen.

Båtarna är allt från små motorbåtar till stora, komfortabla fiskebåtar, ofta med möjlighet att värma sig inomhus. De flesta arrangörer erbjuder varma och kalla drycker och även enklare måltider. Många arrangörer hyr också ut fiskeutrustning och säljer bete.

Priser

En tur på fyra till sex timmar kostar vanligen omkring 250 DKK per vuxen, något mindre för barn. Kostnad för ”fisketegn” tillkommer, något som är obligatoriskt för att få fiska i Danmark.

Sök efter fisketurer i Danmark

Läs mer om "fisketegn" och fiskekort

Läs mer om fiske i Danmark