Inreseregler

”Fødevarestyrelsens” hemsida kan du se vilka husdjur som får tas med till Danmark och vilka regler som gäller. På sidan kan du också läsa mer om pass för husdjur.

"Fødevarestyrelsen" har också en interaktiv tjänst där du kan svara på några frågor om din situation och därefter få den guide som är relevant för just dig. 

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller för resor med hund till Danmark

I Sverige kontaktar man Jordbruksverket om vilka regler som gäller för återinförande av husdjur till Sverige. 

Med hund på stranden
Danmark har alltid välkomnat hundar på danska stränder. Den internationella organisationer "Blue Flag" (som miljöcertifierar stränder) rekommenderar dock inte länder att tillåta hundar på stränder som är "Blå Flagg-certifierade" under sommarens högsäsong. I Danmark har man valt att välkomna hundar på alla stränder, året runt, så länge som de är kopplade i perioden 1 april till 30 september.

Badande hundar
På stränder som inte är Blå Flagg-certifierade kan hundar simma året runt men mellan den 1 april och den 30 september får de bara simma om vattnet står högre än lågvattenlinjen och hunden simmar på djupt vatten.

På Blå Flagg-certifierade stränder får hundar bara simma mellan den 16 september och 31 maj. Kravet om att vattnet ska stå högre än lågvattenlinjen och att hunden simmar på djupt vatten gäller även på Blå Flagg-certifierade stränder 1 april till 31 maj och mellan den 16 och 30 september. 

Under de datum då hundarna ska hållas kopplade på stränderna får de endast släppas från kopplet för att simma (förutsatt att ovanstående kriterier för när hunden får simma är uppfyllda).

Här kan du läsa mer om Blå Flagg-certifieringen

Besök Blå Flaggs hemsida för att hitta stränder i Danmark som har Blå Flagg-certifiering