Övernattning

Det finns cirka 40 000 semesterhus att hyra i Danmark. De flesta husen ägs privat med förmedlas via den lokala turistbyrån, eller en uthyrningsbyrå. De flesta hus är vackert belägna och de allra flesta ligger längs med kusterna. Eftersom de flesta husen är privatägda har husen ofta en egen individuell charm, trots att de förmedlas via en byrå. Ett genomsnittligt danskt feriehus har normalt 4-6 bäddar men det finns också större hus med upp till 12 bäddar. 

Semesterhusen finns i hela landet, men de flesta husen som hyrs ut ligger främst på Nordjylland, längs med den jylländska västkusten, på Rømø och på Fanø, på Djursland, på östra Fyn, på västra Själland, på Falster och på Bornholm.

Här kan du läsa mer om semesterhus i Danmark

Priser
Ett nyare modernt hus med toalett och bad, varm- och kallvatten, kyl och två till tre sovrum med plats för 4-6 personer kostar runt DKK 3500/vecka i högsäsong (beroende på läge).

Semesterhus med extra faciliteter
Ett hus som ligger i ett attraktivt område och/eller med extra faciliteter som diskmaskin, tvättmaskin, öppen spis eller kamin och bastu kostar runt DKK 5000/vecka i högsäsong.

Lyxhus
Ett nyare hur, ofta på 130-200 m2, med pool, jacuzzi, parabol och fyra till fem sovrum och plats för 10-12 personer, kostar runt DKK 11 500/vecka högsäsong.

Utanför högsäsong är priserna ofta lägre för alla hustyperna. Notera att man utöver hushyran också betalar elförbrukningen och även slutstädning om man inte själv vill städa huset när man lämnar det.

Boka semesterhus

Här kan du söka efter semesterhus

Här kan du boka semesterhus