Övernattning

Ett feriecenter kan närmast beskrivas som en kombination av hotell och sommarhus. Man har sitt eget hus eller lägenhet med alla nödvändiga faciliteter, men man har också tillgång till en reception, restaurang och ofta en mängd olika sport- och lekaktiviteter. Det är en perfekt semesterform för en barnfamilj just för att det är enkelt att komma i kontakt med andra barn i närheten och det finns alltid saker att göra. De flesta feriecenter i Danmark ligger nära havet, men det finns också några som ligger inne i landet och en del som ligger i städer. De flesta feriecenter i Danmark har öppet året om.

Här kan du boka feriecenter

Här kan söka bland feriecenter

Priser
Man kan hyra hus/lägenhet för en eller flera veckor, som regel från lördag till lördag men det finns också möjlighet att stanna över en helg. Utanför högsäsong och semesterperioder kan man nästan alltid hyra för en kortare tid mitt i veckan. Priset beror på säsong och längden på vistelse. En semesterbostad med fyra bäddar kostar från cirka DKK 6000/vecka i högsäsong.

Klassificering
De feriecenter som är medlemmar i branschorganisationen HORESTA är klassificerade utifrån en lång rad olika kriterier och tilldelas 0 till 5 stjärnor, där 0 är det sämsta och 5 stjärnor betyder det bästa av det bästa.

Läs mer om klassificeringen av danska feriecenter.