Övernattning

Danska badhotell har sin egen charm och rustika atmosfär. Här möts man av en avslappnad miljö där det är enkelt att ”bara vara”, att koppla av och njuta av tillvaron. På ett badhotell kan man tillbringa timmar i en vilstol, småprata med de andra gästerna, ta sig ett dopp i havet, ta en promenad eller joggingtur längs med stranden, äta gott och njuta av de vackra omgivningarna. Med andra ord en perfekt inramning för avkoppling.

Läge

Danmarks omkring 40 badhotell ligger spridda över hela landet. De flesta ligger dock på Nordjylland och längs den jylländska västkusten, där Ruths Hotel i Skagen och Svinkløv Badehotel (stängd på grund av brand) vid Slettestrand hör till de riktigt klassiska. På södra Jylland ligger många av badhotellen ut mot Lillebælt och på Nordsjälland ligger de framför allt längs den norra kusten i de gamla semesterorterna Tisvildeleje, Gilleleje och Hornbæk. Det finns också en del badhotell på Bornholm.

Här kan du boka badhotell i Danmark

En kulinarisk upplevelse

På många av badhotellen ingår någon form av pension. Det betyder att man äter någon eller alla måltider på hotellet. När dörrarna slås upp till matsalen har man i stort sett alltid något att se fram emot eftersom badhotellen ofta har bland de bästa kockarna i landet. 

Säsong och priser

Generellt sträcker sig säsongen från mitten av april till mitten av oktober, men allt fler badhotell i Danmark har öppet året om. Priserna varierar från hotell till hotell och det finns allt från det enkla, charmiga och robusta till lyxiga hotell med spa och wellness. Normalt ligger priserna för ett dubbelrum inkl. frukost på 850 – 2500 DKK/natt. Många badhotell erbjuder både helg och veckolånga vistelser.

Sök badhotell i Danmark

Här kan du läsa mer om Badhotell i Danmark

Här kan du hitta vinteröppna badhotell i Danmark