Vidare till innehåll
Campingvan am Strand von Dänemark
Zelt unter dem Sternenhimmel in Fyns Hoved, Dänemark

Tipps für Ihren Campingurlaub

Foto:LABAN Stories&© Daniel Villadsen

Campingurlaub in Dänemark

Hier finden Sie interessante Tipps und Anregungen für Ihren Campingurlaub in Dänemark. Schöne Campingregionen an Nord- und Ostsee, Campingrouten, Informationen, und Aktivitäten für Groß und Klein vor Ort bieten Ihnen einen guten Einstieg in Ihre Urlaubsplanung. Lassen Sie sich inspirieren!

So schön kann Campingurlaub in Dänemark sein

Wir können Ihnen ja viel darüber erzählen, wie schön Campen in Dänemark ist. Lassen Sie sich aber lieber von anderen Campern überzeugen, die hier schon ihren Campingurlaub verbracht haben.

Fragen & Antworten zum Campingurlaub in Dänemark

Det vanligaste sättet att övernatta med husbil eller husvagn är på officiella campingplatser, många campingplatser har speciella faciliteter för husbilar. Det finns också rastplatser och offentliga parkeringsplatser där du kan stanna, vila, använda befintlig service och även övernatta så länge du inte slår läger. Vissa rastplatser har faciliteter för att tömma och fylla på vatten. Det finns vissa offentliga parkeringsplatser där det inte är tillåtet att stanna med husbil eller husvagn men i dessa fall är förbudet markerat med skyltar.

Alla danska campingplatser med två eller fler stjärnor (det motsvarar 90 % procent av campingplatserna) har tömningsfaciliteter och erbjuder möjlighet att fylla vattentanken. Många av campingplatserna har också speciella platser för husbilarna.

En del campingplatser i Danmark erbjuder även så kallade ”Quick Stop”. Det innebär att du kan stå till reducerat pris om du ankommer efter kl. 20.00 och avreser igen innan kl.10.00 dagen därpå.

Du kan läsa mer om husbilar på campingplatser på Danske Campingpladsers sida, se övernattningsställen på Dansk Autocamper Forening samt läsa om regler gällande husbilar på den danska Naturstyrelsens hemsida.

I Danmark finns omkring 570 campingplatser vilket gör att det finns gott om alternativ oavsett vart ni vill åka. De danska campingplatserna ligger i några av Danmarks mest natursköna områden, ofta nära vatten och små byar eller städer där du kan hitta shopping och restauranger.

Standarden och säkerheten på danska campingplatser är generellt väldigt hög. De har välskötta faciliteter och väl tilltaget utrymme för varje enskild campingplats. 

Runt 200 campingplatser i Danmark har öppet under vintern, så med en välisolerad campingbil (och varma sockor) kan du campa året runt.

I Danmark får man enbart campa på officiella campingplatser, så det är med andra ord inte tillåtet att tälta var man vill. Om man inte har höga krav på komfort och gärna vill bo ute i naturen, finns det omkring 1000 naturlägerplatser där man får övernatta. Varken bil, husvagn, husbil, motorcykel, moped eller motorbåt är tillåtna på naturlägerplatserna. 

Platserna har ofta rinnande vatten och toalett. På omkring 1/3 av platserna finns dessutom vindskydd att övernatta i. Man får enbart bo en natt på varje plats. Du hittar mer information i den Danska Naturstyrelsens guide.

En övernattning kostar oftast runt 75kr för en vuxen (på en trestjärnig campingplats) och halva priset för barn. Vissa campingplatser tar ut en miljöavgift och det kostar vanligtvis runt 20-30kr för elektricitet. En del campingplatser har bara öppet på sommaren, men de ca 200 som har vinteröppet har ofta nedsatta priser under lågsäsong.

Das könnte Sie auch interessieren

Campingvan am Strand von Dänemark
Camping in Dänemark
A lady stands with a bike in Hindsgavl National Park, Denmark
Fahrradfahren in Dänemark

Share your wonders: