Roskildes historiska domkyrka

Västsjälland

Hitta din inre viking på Vikingaskeppsmuseet i Roskilde

Semester i historiska miljöer på Västsjälland

Till Västsjälland reser man för att ladda batterierna i vacker natur som passar perfekt för vandringsturer och cykelsemester. Här ligger den historiska staden Roskilde och flera andra charmiga handels- och kuststäder belägna i skyddade vikar med fina stränder. Det är ett område som rymmer mycket spännande historia från vikinga- och medeltiden.  

De 7 bästa upplevelserna på Västsjälland

Västsjälland bjuder på domkyrkostaden Roskilde, vikingahistoria, härliga stränder och en natur som är som gjord för att cykla eller vandra i. Här har vi samlat några av de bästa upplevelserna i Västsjälland som inte ligger långt från Köpenhamn och passar bra för en dagsutflykt.

Besök den historiska staden Roskilde

Roskilde har en lång och spännande historia. Här finns massor att se och göra, från den berömda Domkyrkan till det spännande Vikingaskeppsmuseet.

Mer att se & göra på Västsjälland

Kul för hela familjen på Västsjälland

Vikingar, borgruiner och spännande tidsresor genom historien kombinerat med strand, bad och härlig natur gör Västsjälland till en perfekt destination för barnfamiljen.

De bästa cykellederna på Västsjälland

Här finns unika cykelleder som du kan anpassa efter dina önskemål. Vad sägs om att cykla längs en vinrutt eller ge dig ut på jakt efter gömda stränder...

5 charmiga gamla handelsstäder

Västsjällands fem handelsstäder har alla sin egen stil och charm och bjuder på en perfekt blandning av gammalt och nytt, från korsvirkeshus och kullersten till moderna stadsmiljöer med god mat och shopping.

En bild säger mer än tusen ord...

Upptäck mer av Västsjälland på Instagram!