VisitDenmark
Ett hav av körsbärsblomster på Bispebjerg Kyrkogård i köpenhamn

Ta tåget till Köpenhamn

Det är superenkelt att ta tåget till Köpenhamn! Ett hållbart, billigt och mysigt resealternativ till en fantastisk stad full av spännande upplevelser. Upptäck charmiga och levande kvarter, restauranger, barer och shopping - och inte minst den alldeles speciella stämningen!

En mysig tågresa senare...

Tåget rullar in på centralstationen mitt i Köpenhamn så det är bara att ge sig ut i myllret av människor och njuta av den där härliga känslan av att befinna sig på semester i annat land. Om du är hungrig efter tågresan kan du gå rakt över gatan till Tivoli Food Hall (vägg i vägg med nöjesparken Tivoli) som har samlat ett spännande urval av restauranger med allt från thailändsk street food till sushi och organiska/ekologiska rätter.

Nöjesparken Tivoli i Köpenhamn
Ta en dag i skidbacken på CopenHill

Afterski mitt i Köpenhamn

Du har kanske hört om den nya skidbacken Copenhill där du kan susa ner från toppen av en supermodern förbränningsanläggning som har ritats av den kände arkitekten Bjarke Ingels. Förutom några åk i backen kan du gå på afterski och testa andra friluftsaktiviteter som klättring och vandring.

Se Köpenhamn från vattnet med en GoBoat

Se Köpenhamn från vattnet

Ett annat mysigt sätt att se Köpenhamn är från vattnet – och nu kan du göra det som kapten på din egen solcellsdrivna GoBoat. Båtarna rymmer åtta personer och har ett picknickbord i mitten. De glider fram i 3 knop (ca 5-6 km/h) och du behöver inte vara sjövan eller ha förarbevis. Du kan hyra en GoBoat vid Islands Brygge och personalen ger gärna tips på de bästa rutterna. 

Ett lekfullt matparadis

Om vägen till hjärtat går genom magen så kommer du garanterat att bli förälskad i Köpenhamn. I Nordens matmecka kan du hitta allt från klassiska smörrebröd till några av världens bästa restauranger. Om vädret tillåter är det perfekt att hyra cyklar och bege sig ut till street food marknaden Reffen på Refshaleøen som bjuder på både mat och kultur i coola miljöer. På vägen ut kan du ta en sväng förbi världens kanske mest kända restaurang, noma, och göra ett stopp på La Banchina för ett glas vin (och kanske ett dopp) på bryggorna vid kanalen.  

Testa social dining på Absalon i Köpenhamn
Upplev dansk matkultur!

Passa även på att testa det populära konceptet social dining i den omvandlade kyrkan Absalon på Vesterbro. Det går ut på att äta god och billig mat (runt 50 DKK) tillsammans med andra vid långbord. Det är ett utmärkt sätt att lära känna lokala Köpenhamnare och få en spännande matupplevelse. 

En stad med stil

Dansk design är känd över hela världen och du kan uppleva den lekfulla stilsäkerheten överallt i Köpenhamn – i allt från cykelbroar, byggnader och lekplatser till designföremål. Det finna flera sätt att gripa sig an en design- och arkitekturrunda i Köpenhamn. En bra början är designmuseet på Bredgade och det nya kreativa centret BLOX som är ett urbant forum för arkitektur, design och nya idéer.

Cirkelbron i Köpenhamn

Ett annat tips är att hyra cyklar och uppleva stadens arkitektur på två hjul. Cykelbroarna är en upplevelse i sig och det är ett praktiskt och roligt sätt att ta sig runt mellan Köpenhamns olika arkitektoniska landmärken. Det är även ett utmärkt sätt att bocka av några av stadens klassiska sevärdheter på din lista (eller några lite mer okända om du redan sett klassikerna).

The shopping street Strøget
The exotic Winter Garden in the Ny Carlsberg Glyptotek Museum, Copenhagen

Kombinera shopping och kultur

Köpenhamn är en utmärkt shoppingstad! Vare sig du föredrar att fönstershoppa eller vill investera i lite ny dansk design så är shopping något du lätt kan spendera några timmar på. Om du vill göra ordentlig research om shopping i Köpenhamn innan din resa kan vi rekommendera VisitCopenhagens utförliga guide. Varför inte kombinera shopping på förmiddagen med ett besök på ett av Köpenhamns många inspirerande museer på eftermiddagen?

Frukost i sängen på hotell Skt. Petri i Köpenhamn

Lyx, eko eller familjevänligt? Rätt hotell för dig

Att välja hotell kan vara en smula överväldigande men vi vill gärna guida dig rätt i hotelldjungeln. Om hållbart resande står högt på din lista kan du kika på de här ekocertifierade hotellen i Köpenhamn. För dig som vill sätta extra guldkant på Köpenhamnsvistelsen finns lyxhotell med alla bekvämligheter. Om du hellre vill lägga dina pengar på annat än boende så kan du välja ett budgethotell eller ett vandrarhem (det finns flera centralt i Köpenhamn). Reser du med barn hittar du familjevänliga alternativ här.

Mer om Köpenhamn!

Koll på Köpenhamns stadsdelar
Nørrebro, Copenhagen
Köpenhamns mest besökta attraktioner
Rosenborg slott i Köpenhamn
Ta dig runt i Köpenhamn
Copenhagen Metro
Att se och göra i Köpenhamn en regnig dag
Magstraede, Köpenhamn
5 cocktailbarer i Köpenhamn
Brønnum Bar in central Copenhagen
5 heta nattklubbar i Köpenhamn
Chateau Motel Night club in Copenhagen