Frederiksborg slott på Nordsjälland. Foto: Alex Nyborg Madsen - VisitNordsjaelland

Nordsjälland

Stranden i Tisvildeleje är perfekt för att se solnedgången

Upptäck kungarnas Nordsjälland

Till Nordsjällands böljande landskap och vackra skogar har danska kungligheter sökt sig i århundraden, det vittnar de många vackra slotten om. Längs kusten, som även kallas den Danska Rivieran, ligger fantastiska stränder och mysiga badorter som är perfekta för avkoppling. Det är även här du hittar det kända konstmuseet Louisiana.

Konst, slott och förtrollande natur

Oavsett om du drömmer om historiska slott, konst i världsklass eller cykelturer längs kusten och genom mysiga byar kommer du garanterat att bli förälskad i Nordsjälland.

Ljuvt strandliv och charmiga badorter

Upptäck Nordsjällands mysigast städer och byar! Längs de vackra kusterna ligger ett pärlband av klassiska badorter med fantastiska stränder och härlig stämning.

Toppupplevelser
på Nordsjälland

Foto: Mette Jonson

Höjdpunkter på Nordsjälland

Här tipsar vi om några av de bästa upplevelserna på Nordsjälland, vare sig du är intresserad av konst, lata dagar på stranden eller kungliga slott. 

Nordsjälland från cykelsadeln

Upptäck Nordsjällands fantastiska natur i ditt eget tempo längs vackra cykelleder som tar dig genom skogar, längs kusten och till mysiga små badorter.

Smakupplevelser för alla

Upplev allt Nordsjälland har att erbjuda i smakväg. Njut på en uteservering i en mysig hamn, testa en äkta dansk "kro" och hitta vägen till de bästa gårdsbutikerna.

Louisiana Museum of Modern Art

Det här museet är en riktig lite pärla du inte bör missa! Med ett unikt läge vid kusten och en fin samling av modern konst.

Lite Kunglig har man väl lov att vara...

På Nordsjälland finns flera fantastiska slott med lika fantastiska trädgårdar. Gå på upptäcktsfärd i kungliga miljöer och känn historiens vingslag. 

Hälsa på Hamlet på Kronborg Slott

Kronborg är inte bara ett imponerande slott som ligger vackert ut mot Öresund, det har haft en stor historisk betydelse och det var dessutom här Shakespeares Hamlet utspelade sig.

Frederiksborg Slott

Det vackra renässansslottet Frederiksborg ligger på tre öar i Hillerød utanför Köpenhamn. Här väntar en fantastisk slottsträdgård, Danmarks Nationalmuseum och massor av kunglig prakt.

Fantastiska trädgårdar

Nordsjälland är perfekt för trädgårdsentusiasten! Upptäck allt från de kungliga praktfulla till de mindre (men lika vackra) trädgårdarna - här möts natur, kultur och historia i en fascinerande blandning.

Hur? Vad? När?

Få svar på viktiga frågor som: hur tar jag mig till Nordsjälland, var kan jag övernatta och vad händer på stan?

Se vad som händer!

Läs mer om evenemang, festivaler och marknader på Nordsjälland här. Från sandskulpturfestivalen i Hundested till visning av drottningens trädgård på Fredensborg Slott.

Sov gott på Nordsjälland

Vare sig du lägger ner massor av tid på att hitta det perfekta hotellet eller lägger mest vikt på att det ligger bra till, vill campa eller lyxa till det på badhotell - så hittar du de bästa alternativen här.

Res med ForSea till Nordsjälland

Ta båten till Danmark. Vi seglar var 20:e minut mellan Helsingborg-Helsingör.

En bild säger mer än tusen ord...