Aarhus

Aarhus runt - höjdpunkter

Foto: Kim Wyon

Upptäck allt Aarhusregionen har att erbjuda, från storstadspuls i Aarhus till lokal charm med korsvirke och kullersten i de mindre städerna. Från muséer i världsklass och gastronomi för alla smaker till slående vacker natur med både stränder, kust och vidsträckta landskap. 

Frossa i museer

Det finns mer än 70 (!) museer i Aarhusregionen. Här kan du utforska allt mellan himmel och jord; från konst och bunkrar till Danmarks urtidshistoria. Aarhus kan dessutom stoltsera med tre av Danmarks mest besökta museer som du kan läsa mer om nedan.  

Från street food till Michelin

Vare sig du är en inbiten foodie med specialintressen eller älskar danska klassiker som smørrebrød, rød pølse och en kall öl, så kommer du känna dig som hemma i Aarhus. Njut av lokala råvaror, innovation och en brinnande kärlek till mat!

En dag på stan

Storstadspuls eller charmig liten by? Lugn, du behöver inte välja! Aarhus kan erbjuda allt man kan förvänta sig av en storstad (tips: missa inte mysiga Latinerkvarteret) men det finns även många mindre alternativ med gott om rustikt hygge, historia och charm. 

Koppla av i naturen

Visste du att Aarhusregionen har 360 km oförstörd blå kustlinje med härliga stränder? Det blir inte svårt att hitta en egen favorit att återvända till. Området är dessutom känt för sin vackra natur med både sjöar, åar, skog och böljande landskap som passar perfekt för aktiviteter som kajakpaddling, vandring och cykling.