Superkilen på Nørrebro i full blom

Danmark på våren

Varför resa till Danmark på våren?

Därför att allt lever upp och blomstrar! Danmark exploderar i färg – de rosa körsbärsträden, de ljusgröna skira löven och blommor i alla färger. Även danskarna liver upp och strömmar ut på gator och torg för att hänga i solen. Så kom hit och häng du med!

Möt våren i Danmark!

Foto: Malthe Zimakoff - Copenhagen Media Center

Drottningen fyller 80 år!

Den 16 april fyller Danmarks drottning Margrethe 80 år och det kan du vara med och fira när drottningen åker genom Köpenhamns gator i hästdragen vagn och visar sig på rådhusets balkong.

Upptäck din inre viking

Bege dig till Danmarks äldsta stad, Ribe, och träffa moderna vikingar som går i historiens fotspår på denna populära vikingamarknad.

Sakura-mani? Se hit!

Det blomstrar på Instagram! Se några av de bästa platserna för att kika på (och fota) vårens prakt.

Hinner inte i vår - ta mig till den danska sommaren!

Längtar du efter vita stränder, mysigt hygge, god mat och en uppsjö av aktiviteter? Då ska du läsa vidare här. 

Ljuva sommar

Res till Danmark i sommar! Det är enkelt att ta sig dit, du är aldrig längre än 50 km från Danmarks oändligt långa kust och det finns upplevelser för hela familjen.

Danmarks bästa stränder

Visste du att det aldrig är längre än 50 km till kusten i Danmark, var du än befinner dig? Danmark har några av de vackraste stränderna i Europa så det är bara att sätta igång och leta efter just din favorit, välj bland breda vita, långgrunda, barnvänliga och närmast folktomma stränder.