Møns vita klippor. Møns Klint på Sydsjälland.

Dags att besöka Danmark!

Dags att hälsa på hos grannen!

Det är äntligen dags att packa resväskan och ge sig ut på äventyr. Dags att upptäcka nya platser eller återvända till älskade favoriter. Dags att sträcka ut sig på vita sandstränder, koppla av på badhotell, sätta tänderna i ett smørrebrød, strosa i små gränder eller utforska en storstad. Det är dags att besöka Danmark!

 

Res säkert i Danmark​

Här kan du hitta användbara länkar och information om villkor för din inresa och vistelse.​

Lyxig avkoppling på badhotell

Att ta in på ett badhotell någonstans längs Danmarks långa och vackra kuststräckor är en fantastisk upplevelse. Lär dig koppla av som danskarna!

Danmarks härligaste stränder

Ingen semester utan åtminstone en härlig dag på stranden. Och stränder är något det finns gott om i Danmark. Hitta din favorit här!

Dags att leva ö-liv

Upptäck en dansk ö i sommar (eller flera!). De här små charmiga ö-pärlorna är ofta Danmark i miniformat och bjuder på avkopplat ö-liv, hav och hygge.

Guide: dags för
familjesemester!

Foto: © Niclas Jessen

Dags att välja resmål!

Vart vill du resa i sommar? Läs mer om några av Danmarks bästa resmål och hitta inspiration till din semester. 

Nordjylland

Nordjylland är ett klassiskt sommarresmål för många svenskar som återvänder gång på gång, lockade av de milsvida stränderna, små charmiga badorter, den fantastiska naturen och de många attraktionerna för både stora och små.

Aarhusregionen

Aarhusregionen är området som har allt! Här hittar du både Danmarks högsta topp och längsta å, vacker natur, stränder och flera spännande städer, inklusive Aarhus, fulla av kultur och historia.

Nordsjälland

Nordsjälland bjuder på en unik blandning av sommarnöjen och kultur. Här finns allt från fantastiska stränder, mysiga badorter och badhotell till några av Danmarks mest imponerande slott och museer.

Sydsjälland med öar

Upptäck det natursköna området runt Sydsjälland och öarna Mön och Lolland-Falster. Från imponernade Möns och Stevns Klint och sol och bad till vackra små slott och trädgårdar samt massor av attraktioner för hela familjen.

Dags att bli förälskad i en ny stad?

Passa på att besöka någon av Danmarks fyra största städer. Vare sig det är en spontan avstickare från din avkopplande strandsemester eller en längre cityweekend så kan du se fram emot kultur, shopping, matupplevelser och härlig stämning.

Dags för lite Köpenhamn

Köpenhamn måste upplevas! Här finns allt man kan önska av en storstadssemester men det är den härliga stämningen som gör den så speciell.

Dags för lite Aarhus

Aarhus är Danmarks förstklassiga andrastad – upptäck en hipp och charmig pärla med museer, mat och shopping i världsklass.

Dags för lite Odense

Mysiga Odense på ön Fyn är den kände danske författaren H.C. Andersens hemstad. Hitta inspiration till ditt eget sagoäventyr.

Dags för lite Aalborg

Aalborg, Nordjyllands huvudort, har genomgått en spännande förvandling från industristad till levande kulturstad med massor att upptäcka.