Aarhus

Aarhus runt - höjdpunkter

Foto: © Kim Wyon

Aarhusregionen har allt! Upplev storstadspuls i Aarhus eller lokal charm med korsvirke och kullersten i mindre städer som Silkeborg och idylliska Ebeltoft. Besök muséer i världsklass, ät gott och utforska den vackra naturen med både stränder, sjöar och böljande landskap.

Från street food till Michelin

Vare sig du är en inbiten foodie med specialintressen eller älskar danska klassiker som smørrebrød, rød pølse och en kall öl, så kommer du känna dig som hemma i Aarhus. Njut av lokala råvaror, innovation och en brinnande kärlek till mat!

En dag på stan

Storstadspuls eller charmig liten by? Lugn, du behöver inte välja! Aarhus kan erbjuda allt man kan förvänta sig av en storstad (tips: missa inte mysiga Latinerkvarteret) men det finns även många mindre alternativ med gott om rustikt hygge, historia och charm. 

Och så till det praktiska!

Hur tar jag mig enklast till Aarhusregionen? Var hittar jag det bästa boendet för mina behov? Få svar på dina praktiska frågor här!

Med Stena Line till Aarhusregionen

Semestern börjar ombord! Med Stena Line tar du dig snabbt och enkelt till Aarhusregionen, från Halmstad direkt till Grenå. Boka här!

Övernatting - hitta boendet här

Här hittar du det perfekta boendet för din resa - från härliga hotell till mysiga sommarstugor.

Mer inspiration från Aarhusregionen

Vad vill du uppleva i Aarhusregionen? Se våra bästa tips om attraktioner, aktiviteter och evenemang.