1. Smörrebröd med potatis
En ”kartoffelmad” är ett av de mest kända och populära smörrebröden, det är dess utom enkelt att göra själv och smakar fantastiskt! Allt du behöver är ett gott rågbröd, potatis, majonnäs, rostad lök, tomat, rädisa och smörgåskrasse. Börja med att skala och koka potatisen (men inte för mycket) och skär den sedan i lite tjockare skivor när den har svalnat. Bred ett fint lager majonnäs på brödet, lägg på potatisskivorna och pynta och smaksätt sedan med resten av ingredienserna. Och voilà! Ett litet stycke av Danmark på din tallrik.
2. Stjerneskud
Stjerneskud är namnet på en annan smörrebrödsklassiker. Den består förutom det obligatoriska rågbrödet av friterad rödspättefilé, majonnäs, fiskrom, räkor, sparris (välj själv om du vill använda grön eller vit sparris), dill och citron. Den friterade rödspättan läggs på brödet och sedan lägger du till den kokta sparrisen, räkor och rom. Smaka av med en klick majonnäs, lite dill och några droppar citron. Det här är smaken av dansk sommar!