Vidare till innehåll
Esrum sjö på Nordjylland

Det här ska du se & göra på Nordsjälland

Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

Nordsjälland är perfekt för en dagsutflykt från Köpenhamn eller en weekendresa med tid för fler upplevelser. Här finns nämligen mycket att se och göra. Från några av Danmarks mest kända slott (Hamlets Kronborg!) och konstmuseet Louisiana till fantastiska stränder och UNESCO världsarv.

Lista
Karta
Louisiana Museum of Modern Art
Foto: Ulrik Jantzen - Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art - mer än bara konst

Louisiana ligger vackert vid kusten med utsikt över Öresund. Louisiana visar sex till åtta stora utställningar med modern och samtida konst varje år men har även en fin egen samling. Förutom att se på konst kan du botanisera i den mysiga museibutiken, fika och promenera i parken.

Frederiksborg Slott

Skandinaviens största renässansslott, Frederiksborg Slott, ligger utanför Hillerød strax norr om Köpenhamn. Slottet som även hyser Det Nationalhistoriske Museum, som har en imponerande porträttsamling, omges av en vacker slottsträdgård och byggdes av den danske kungen Christian IV.

Esrum Kloster og Moellegaard
Foto: Niclas Jessen

Esrum Kloster

Esrum Kloster grundades 1511 och var tidigare ett viktigt andligt centrum. I dag kan du besöka klostrets olika marknader och evenemang, eller upptäcka området på egen hand. I juni hålls medeltidsdagarna med aktiviteter för både stora och små, strosa runt bland riddare, munkar och marknadsstånd och se medeltida underhållning.

Kitesurfer am Tisvildeleje Strand an der Dänischen Riviera in Nordseeland an der Dänischen Ostsee
Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

Charmiga kuststäder

Besök de charmiga små kuststäderna på den Danska Rivieran. Danska semesterfirare flockas till de gamla fiskebyarna Hornbæk, Gilleleje och Tisvilde som med tiden har utvecklats till exklusiva semesterorter där man kan njuta av såväl sol och bad som god mat och uteliv.

Mer spännande läsning!

Frederiksborg Castle
Upptäck sköna Nordsjälland
Helenekilde Badehotel food
Det goda livet på Nordsjälland

Share your wonders: