Vidare till innehåll
Østergro ligger på Østerbro och är både en restaurang och en odlingsträdgård (på ett tak!)

Dansk mat och dryck

Traditional Danish pastries "Wienerbrød"

Smaka på matlandet Danmark

Danmark är ett perfekt resmål för dig som älskar riktigt goda matupplevelser. Från grödor i jorden till gourmet på borden. Gamla traditioner och hantverk går hand i hand med passion och kreativitet. Oavsett om du besöker Köpenhamn eller känner för att utforska nya platser runtomkring i landet, så har Danmark ett otroligt restaurangutbud – storstad som landsbygd, fastland som öar. Boka in några övernattningar, lyxhotell som lantlig krog, och se fram emot måltider utan dess like. Här väntar fantastiska smakupplevelser, vare sig du är sugen på smörrebröd, street food eller fine dining.

Älskade danska matklassiker

När svenskar besöker Danmark är det ofta de älskade matklassikerna som står högst upp på listan, från smörrebröd och wienerbröd till en kall öl och stekt fläsk – och inte minst den härliga stämningen som hör till på en dansk krog.

Köpenhamn är ett sant matmecka. ”Dronningens by” erbjuder något för alla smaker – vare sig du är en inbiten foodie med specialintressen eller helt enkelt gillar att äta gott. Som tur är sträcker sig vägarna till goda matupplevelser även utanför huvudstaden. Besök Aarhus, Skagen och Aalborg och resan går till Jylland. Se till att pausa i Odense och Svendborg om Fyn står på menyn.

Här hittar du hipp street food i Danmark

Trenden med street food-marknader är här för att stanna, och det är vi glada för! Här kan du välja mat från världens alla kök i avslappnade miljöer. Om du gillar street food är Köpenhamn staden för dig. Under senare år har en rad marknader växt fram som snabbt blivit populära bland både Köpenhamnare och besökare som kommer för maten, hänget och stämningen. Men det gäller även på Jylland och Fyn – här kan du också sätta tänderna i nylagad street food om du till exempel skulle svänga förbi Aarhus, Aalborg eller Odense.

 

Njut av fler danska maträtter

... och följ med på en matresa genom Danmark.