skip_to_main_content

Älskade danska matklassiker

När svenskar besöker Danmark är det ofta de älskade matklassikerna som står högst upp på listan, från smörrebröd och wienerbröd till en kall öl och stekt fläsk – och inte minst den härliga stämningen som hör till på en dansk krog.

Köpenhamn är ett sant matmecka. ”Dronningens by” erbjuder något för alla smaker – vare sig du är en inbiten foodie med specialintressen eller helt enkelt gillar att äta gott. Som tur är sträcker sig vägarna till goda matupplevelser även utanför huvudstaden. Besök Aarhus, Skagen och Aalborg och resan går till Jylland. Se till att pausa i Odense och Svendborg om Fyn står på menyn.

Här hittar du hipp street food i Danmark

Trenden med street food-marknader är här för att stanna, och det är vi glada för! Här kan du välja mat från världens alla kök i avslappnade miljöer. Om du gillar street food är Köpenhamn staden för dig. Under senare år har en rad marknader växt fram som snabbt blivit populära bland både Köpenhamnare och besökare som kommer för maten, hänget och stämningen. Men det gäller även på Jylland och Fyn – här kan du också sätta tänderna i nylagad street food om du till exempel skulle svänga förbi Aarhus, Aalborg eller Odense.

 

Följ din magkänsla...

... och kom med på en matresa genom Danmark (du kommer garanterat att få mersmak av de här bilderna).