Samsø
En ost som är döpt efter platsen den kommer från, den vackra ön Samsø. Osten liknar en Emmenthaler men har en mildare smak. Den kan upplevas som lite nötig och söt-sur i sin smak. Samsø-osten äts på bröd och kex, men kan också användas som smältost på pizza, i gratänger och till varma mackor.
Saga
Saga är en kombination av blåmögelost och brie. Osten, som har en mild doft lagras i minst 60 dagar och är mjuk och krämig under den lite fastare vita mögelytan. Det här är en ost som lämpar sig mycket bra till frukt, men passar också utmärkt att smulas i sallader eller att den bres på ett kex.
Fynbo
Som namnet avslöjar så kommer den här osten från Fyn. Det är en halv-hård ost gjord av komjölk. Osten är mjuk och krämig i sin konsistens och har en naturlig skalk. Smaken är mild och påminner om bovete. Osten lagras och mognar under flera månader och används gärna i sallader och på smörgås