Mols Bjerge Djursland

Livestreams från Danmark

Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Se live när Danmark vaknar upp ur sin vinterdvala och slår ut i blom, vågor som slår in över vidsträckta stränder och vilda djur som strövar fritt i naturen. Det här urvalet av livestreams och videos ger dig dansk natur när den är som bäst.

Örn TV
Danmarks ornitologiska förening DOF streamar live från ett havsörnsnäste på Lolland. I nästet finns tre ägg och det är spännande TV att se vilket som kommer att kläckas först och sedan följa ungarna när de växer och till sist lämnar boet – allt hemifrån soffan.
Vildsvin på upptåg
För fler vilda upptåg i naturen kan du gå vidare med liveströmmen från Lille Vildmose där vildsvin huserar. Klicka på ”oplevelsen” och sen ”live” och skriv in lösenordet Live / Live så får du tillgång till fem områden att utforska
Surfparadiset Klitmøller
Se vågorna skölja in över stranden vid Klitmøller och kusten vid Thy Nationalpark. Den här liveströmmen är till för surfare som vill kolla om vågorna är värda turen, men även hemifrån soffan kan de bjuda på en avkopplande ström av vågor, små fiskebåtar och vackra stränder.
Live från Danmarks äldsta stad
Nästa livestream kommer från Danmarks äldsta stad, Ribe. Ribe har överlevt pesten, erövringar och översvämningar och kommer att finnas kvar även när det här är över. Spana ut över den lugna kullerstenskajen, floden och båtarna och bara flyt med.
Svart sol
På den danska västkusten vid Vadehavet samlas upp till hundratusentals flyttfåglar varje år. I den här meditativa videon kan du följa stararna när de flyger fascinerande i formationer på himlen, något som vid vissa tidpunkter skapar fenomenet svart sol.
Mols Bjerge nationalpark
Den här nationalparken i östra Jylland är känd för sitt mjuka böljande landskap med små kullar. Parkens 180 kvadratkilometer har en rik flora och rymmer mer än hälften av Danmarks växtarter. Se några av höjdpunkterna via drönare här.
Söta sälar
Den här videon från Thy Nationalpark tar dig med på en båttur. Allt är på danska men språket är inte viktigt. Luta dig bara tillbaka i soffan, som en säl på en sanddyn, och ta in ljudet av fiskmåsar, vågornas sus och de söta små sälarna som simmar i havet.