Vidare till innehåll
Mols Bjerge Djursland

Livestreams från Danmark

Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Se live när Danmark vaknar upp ur sin vinterdvala och slår ut i blom, vågor som slår in över vidsträckta stränder och vilda djur som strövar fritt i naturen. Det här urvalet av livestreams och videos ger dig dansk natur när den är som bäst.

Surfer at Klitmøller
Mette Johnsen

Surfparadiset Klitmøller

Se vågorna skölja in över stranden vid Klitmøller och kusten vid Thy Nationalpark. Den här liveströmmen är till för surfare som vill kolla om vågorna är värda turen, men även hemifrån soffan kan de bjuda på en avkopplande ström av vågor, små fiskebåtar och vackra stränder.  

 

Ribe, Denmark
Meet & More, VisitEsbjerg

Live från Danmarks äldsta stad

Nästa livestream kommer från Danmarks äldsta stad, Ribe. Ribe har överlevt pesten, erövringar och översvämningar och kommer att finnas kvar även när det här är över. Spana ut över den lugna kullerstenskajen, floden och båtarna och bara flyt med.  

 

Svart Sol vid Vadehavets nationalpark
Nationalpark Vadehavet

Svart sol

På den danska västkusten vid Vadehavet samlas upp till hundratusentals flyttfåglar varje år. I den här meditativa videon kan du följa stararna när de flyger fascinerande i formationer på himlen, något som vid vissa tidpunkter skapar fenomenet svart sol.

 

Mols Bjerge Djursland
Nationalpark Mols Bjerge

Mols Bjerge nationalpark

Den här nationalparken i östra Jylland är känd för sitt mjuka böljande landskap med små kullar. Parkens 180 kvadratkilometer har en rik flora och rymmer mer än hälften av Danmarks växtarter. Se några av höjdpunkterna via drönare här.

 

A white tailed eagle
Susanne Nilsson / Flickr

Örn TV

Danmarks ornitologiska förening DOF streamar live från ett havsörnsnäste på Lolland. I nästet finns tre ägg och det är spännande TV att se vilket som kommer att kläckas först och sedan följa ungarna när de växer och till sist lämnar boet – allt hemifrån soffan.

A young wild boar on a forest trail
Cloudtail the snow leopard / Flickr

Vildsvin på upptåg

För fler vilda upptåg i naturen kan du gå vidare med liveströmmen från Lille Vildmose där vildsvin huserar. Klicka på ”oplevelsen” och sen ”live” och skriv in lösenordet Live / Live så får du tillgång till fem områden att utforska

 

Robben im Nationalpark Wattenmeer an der Süddänischen Nordsee
Tandrup Naturfilm

Söta sälar

Den här videon från Thy Nationalpark tar dig med på en båttur. Allt är på danska men språket är inte viktigt. Luta dig bara tillbaka i soffan, som en säl på en sanddyn, och ta in ljudet av fiskmåsar, vågornas sus och de söta små sälarna som simmar i havet.

 

Mer Danmark från din soffa...

Design Museum Denmark - Denemarken vakantie tip
Dansk kultur från din soffa
Grenen i Skagen på den yttersta spetsen av Nordjylland
Besök Danmarks vackraste naturområden i Google Street View
Hygge i Frederiksbergsparken i Köpenhamn
Vad är hygge?
Hot dog from hot dog stand Jeanettes Pølser in Copenhagen
8 populära danska matklassiker

Share your wonders: