Esrum sjö på Nordjylland

Upptäck Danmark hemifrån!

Besök Danmark från soffan

Eftersom det inte är möjligt att resa till Danmark just nu så får Danmark komma till dig! Som tur är finns det massor av upplevelser du kan ta del av hemifrån din egen soffa. Så luta dig tillbaka och upptäck Danmark på nya sätt.

Dansk kultur på distans

När du inte kan komma till museerna så kommer de till dig! Fängslas, fascineras och inspireras av konst, design och arkitektur online.

Frossa danska TV-serier!

Danska serier har bjudit på många stora TV-upplevelser genom åren - här kan du läsa om några som du absolut inte bör missa.

Danska naturpärlor från soffan

Foto: © Christian Faber

Livestreama Danmark

Här får du tips på några spännande liveströmmar. Vad sägs om att se en havsörnsunge födas live? Vildsvin på upptåg i skogen och starar som skymmer solen.

Hygge, action & drama

Hitta det bästa från Danmark på vår Youtube-kanal. Tips: se drottningen pyssla, en fyr flyttas på rullskridskor och galna stunts på BMX - i, över och på danska sevärdheter

Smaka på Danmark:
10 populära danska ostar

Foto: Claes Bech-Poulsen

Sugen på dansk mat?

Traditionell dansk mat är en riktig nostalgitripp för många svenskar. Minnen av ett härligt smørrebrød i Köpenhamn, en rød pølse under en barndomssemester i Danmark eller kanske lite flæskesteg? Hugg in!

Gör smørrebrød hemma!

Här får du några recept på enkla varanter av smørrebrød som smakar fantastiskt. Laga till din favorit och avnjut med en kall öl!

8 danska favoriträtter

Läs mer om några klassiska danska maträtter, vilken är din favorit?

Din guide till Hygge!
Vad är det? Hur gör man?

Foto: @my.little.lifestory

Vad hittar danskarna på?

Det är alltid kul med en extra lokal vinkel. Här kan du följa med i vad folk hittar på i Danmark just nu - från hemmabak med surdeg till rofyllda promenader i naturen. Allt med säkert avstånd till varandra så klart!