Aarhus - upptäck Danmarks lyckligaste stad

Mångsidig, modern och rolig är formuleringar som beskriver en av världens lyckligaste städer - Aarhus. Ett besök i staden kommer få dig att förstå varför!

Med perfekt läge...

Aarhus är en dynamisk stad, belägen på den jylländska halvön. Avstånden är små i Aarhus, en kvarts cykeltur från stadskärnan hittar du såväl stränder och hamnar som skogar. Dessutom finns gott om fina fjordlandskap att utforska i närheten.

En av Danmarks äldsta städer!

Historiskt sett är Aarhus en av de äldsta städerna i Danmark, men samtidigt är man en av Danmarks yngsta städer sett till befolknings ålder. Aarhus är Danmarks näst största stad och innerstaden har cirka 315 000 invånare, medan den totala befolkningsmängen i Aarhus med omnejd uppgår till 1,2 miljoner. Med andra ord är stadens storlek perfekt för en kortare weekendresa eller en familjesemester. 

Aktivitetstätt i Aarhus

Stadens unga sinne (se ovan) medför att det kulturella utbudet omfattar ett brett spektrum - från nattliv och kulturevenemang till shopping och regionens bästa restauranger. Området kring staden är det attraktionstätaste i landet. Aarhus stoltserar även med flera populära festivaler, såsom Food Festival, Aarhus FestugeSPOT Festival och Northside Festival

För konstintresserade är konstmuseet ARoS ett måste och dansk handelsstads-historia kan inte berättas mer levande än på friluftsmuseet Den Gamle By. Den historieintresserade får inte heller missa Moesgård Museum där forntiden kommer liv på museets nya utställningar. Museet öppnade i nya lokaler i oktober 2014.

Karuseller, tävlingar, musik, mat och dryck - på Tivoli Friheden finns underhålling för hela familjen. Hit är det gångavstånd från centrala Aarhus.

Skandinavisk shopping i toppklass

Aarhus omnämns ofta som den skandinaviska shoppingstaden med stort S. Här hittar du nämligen de största internationella modemärkena och skandinaviska butiker och designers som väntar på sitt stora genombrott. Vid en shoppingrunda i Aarhus törs vi nästan garantera att du inte kommer hem tomhänt. Här kan du läsa mer om shopping i Aarhus

Lokala smakupplevelser

I Aarhus är utbudet av smakupplevelser stort, oavsett budget. Lokala råvaror och smaker har tagit en allt större plats på restaurangernas menyer de senaste åren, så det är enkelt att få en känsla för den lokala maten i Aarhus. Många restauranger och caféer ligger längs med ån och på stadens små och charmiga gator. Här kan du läsa mer om smakupplevelser i Aarhus

Share this page

Östjylland

En region som verkligen har allt! Fjordar, stränder, skogar och Danmarks näst största - tillika världens lyckligaste - stad, Aarhus!

Vadestedet, Aarhus. Danmark

Danmarks största städer

Ta en weekend i någon av Danmarks största städer!

Res till Aarhus

Flyg
Ta direktflyg till Aarhus flygplats från Bromma flygplats med Sun Air.  Cirka 18 avgångar per vecka, flygtiden är 1 timme och 20 minuter

Färja
Ta färjan från Varberg till Grenaa men Stena Line. Cirka 1-2 avgångar per dag. Restiden är cirka 4 timmar och 20 minuter. Från Grenaa tar det cirka en timme med bil till Aarhus. 

Tåg
Ta tåget från Köpenhamn till Aarhus centralstation. Restiden är cirka 3 timmar.

Visste du..

Aarhus har utsetts till europeisk kulturhuvudstad 2017!