Aarhus - upptäck Danmarks lyckligaste stad

Mångsidig, modern och rolig är formuleringar som beskriver en av världens lyckligaste städer - Aarhus. Ett besök i staden kommer få dig att förstå varför!

Med perfekt läge...

Aarhus är en dynamisk stad, belägen på den jylländska halvön. Avstånden är små i Aarhus, en kvarts cykeltur från stadskärnan hittar du såväl stränder och hamnar som skogar. Dessutom finns gott om fina fjordlandskap att utforska i närheten.

En av Danmarks äldsta städer!

Historiskt sett är Aarhus en av de äldsta städerna i Danmark, men samtidigt är man en av Danmarks yngsta städer sett till befolknings ålder. Aarhus är Danmarks näst största stad och innerstaden har cirka 315 000 invånare, medan den totala befolkningsmängen i Aarhus med omnejd uppgår till 1,2 miljoner. Med andra ord är stadens storlek perfekt för en kortare weekendresa eller en familjesemester. 

Share this page

Res till Aarhus

Flyg
Ta direktflyg till Aarhus flygplats från Bromma flygplats med Sun Air.  Cirka 18 avgångar per vecka, flygtiden är 1 timme och 20 minuter

Färja
Ta färjan från Varberg till Grenaa men Stena Line. Cirka 1-2 avgångar per dag. Restiden är cirka 4 timmar och 20 minuter. Från Grenaa tar det cirka en timme med bil till Aarhus. 

Tåg
Ta tåget från Köpenhamn till Aarhus centralstation. Restiden är cirka 3 timmar.

Aarhus, Danmark

Aarhus

Danmarks näst största stad är en av världens lyckligaste städer. Kom och ta reda på varför!

ARoS, Aarhus

Aarhus - en värld av upplevelser