Aarhus - Danmarks andra stad

Mångsidig, modern och rolig är formuleringar som beskriver en av världens lyckligaste städer - Aarhus. Ett besök i staden kommer få dig att förstå varför!

Med perfekt läge...

Aarhus är en dynamisk stad, belägen på den jylländska halvön. En kvarts cykeltur från stadskärnan hittar du såväl stränder och hamnar som skogar.

Området kring staden är det attraktionstätaste i landet. En sevärdhet du absolut inte får missa när du besöker Aarhus är runstenarna i Jelling, som är med på UNESCOs världsarvslista. Dessutom finns gott om fina fjordlandskap och stränder att utforska i närheten.

Danmarks yngsta stad!

13 procent av befolkningen utgörs av studenter, vilket gör Aarhus till Danmarks yngsta stad. Historiskt sett är det dock en av de äldsta.

Aarhus är Danmarks näst störsat stad och innerstaden har cirka 315 000 invånare, medan den totala befolkningsmängen i Aarhus med omnejd uppgår till 1,2 miljoner. Med andra ord är stadens storlek perfekt för en kortare weekendresa eller en familjesemester. 

Kulturella Aarhus

Stadens unga sinne (se ovan) medför att det kulturella utbudet omfattar ett brett spektrum - från nattliv och kulturevenemang till shopping och regionens bästa restauranger.

Aarhus stoltserar även med flera populära festivaler, såsom Food FestivalSPOT Festival och Northside Festival

För konstintresserade är konstmuseet ARoS ett måste och dansk handelsstads-historia kan inte berättas mer levande än på friluftsmuseet Den Gamle By. 

Skandinavisk shopping i toppklass

Aarhus omnämns ofta som den skandinaviska shoppingstaden med stort S. Här hittar du nämligen de största internationella modemärkena och skandinaviska butiker och designers som väntar på sitt stora genombrott. Vid en shoppingrunda i Aarhus törs vi nästan garantera att du inte kommer hem tomhänt.

De mest populära sevärdheterna i Aarhus

1. ARoS, Aarhus Kunstmuseum
2. Den Gamle By
3. Tivoli Friheden 
4. Moesgård Museum
5. Kvindemuseet 

Share this page

Passa på att ta en cykeltur nästa gång du besöker Danmark. De fina cykelvägarna, den platta terrängen och den vackra naturen gör det till ett sant nöje!