Din shoppingguide till Aarhus

Design, mode, livsstil och trender är bara några ord som karakteriserar shoppinglivet i Aarhus. En samlad stadskärna gör det enkelt att gå från det ena lockande shoppingkvarteret till nästa. Här finns verkligen något för alla smaker så de är inte utan orsak som Aarhus har utsetts till Nordens bästa shoppingstad.

Strøget i Aarhus 
Strøget i Aarhus sträcker sig från Bruun's Galleri, Danmarks största centrala galleria, bakom centralstationen till Store Torv vid Aarhus Domkyrka. Här hittar du mer än 150 butiker och stadens äldsta varuhus, Salling, som är känt för sin delikatessavdelning. På Strøget kan du också besöka den danska smyckesdesignern Georg Jensens flaggskeppsbutik och Georg Jensen Damask, som har fantastiska textilier. I närheten finns varuhuset Magasin, som har ett stort urval av både danska och internationella varumärken.

Glöm inte att avsätta lite tid till de kringliggande gågatorna Frederiksgade och Sct. Clemens Stræde.

Latinokvarteren – Aarhus äldsta stadsdel
Här hittar du en underbar atmosfär. Längs de kullerstensklädda gatorna ligger butiker med en härlig blandning av trendig design och småbutiker med lutande golv och patina. Här hittar du både internationella och danska modedesigners och märken. Här ligger New York-designern Marc Jacobs sida vid sida med danska designern By Marlene Birger, stadens äldsta modebutik Sophies Tøjhus och Little FF2 med kända märken till barn. I Latinokvarteren hittar du också flera av Aarhus spännande second hand-butiker.

Latinokvarteren omfattar gatorna Badstuegade, Volden, Guldsmedgade, Graven, Rosengade med flera. Mejlgade som är en av stadens äldsta gator ligger också i området. Gatan är känd för sin hippa och urbana miljö med många caféer, barer och restauranger.

Sidegaderne
Sidegaderne är Aarhus nya hippa kvarter som ligger mellan Åboulevarden och Nørre Alle, mellan Guldsmedegade och Vesterbro Torv. Området huserar flera designers och entreprenörer som har slagit sig ner på bakgårdar och i garage där de gör klädkollektioner, väskor och mycket annat. Hos Cross Eyes på Klostergade kan du till exempelfå ett par glasögon som är tillverkade i trä, medan du hos glasblåsarna Nyholm Cantrell Glas hittar en spännande mix mellan gammalt och nytt.

I kvarteret Sidegaderne hittar du också Vestergade med sina många gallerier, caféer, second hand-butiker och modebutiker – mer levande än någonsin. På gatan ligger också Lynfabrikken, där många designers och entreprenörer arbetar tillsammans under samma tak.

Frederiksbjergkvarteret 
Ett besök i Aarhus bör också omfatta en tur genom Frederiksbjergkvarteret med gatorna M.P. Brunnsgade, Jægergårdsgade och Frederiks Allé. Stadsdelen är ung och trendig och lockar med specialbutiker med kvalitetsvaror inom livsmedel och design. Här ligger delikatessbutiker sida vid sida med charmiga caféer och klassiska värdshus.

Bazar Vest
I förorten Brabrand, cirka 6 km utanför city, ligger Bazar Vest. Utifrån ser det inte särskilt spännande ut men innanför sjuder det av liv bland de många bodarna och småbutikerna som erbjuder all världens exotiska varor. Här finns också flera små restauranger om hungern gör sig påmind.

Share this page

Här ligger Aarhus

Här bor du bra i Aarhus

Ta med väninnorna till Aarhus! Testa något av följande hotell:

- City Hotel Oasia

- Hotel Ritz Aarhus City

- Comwell Aarhus

- Radisson Blu Scandinavia Aarhus Hotel

- Scandic Aarhus City

Så här tar du sig till Aarhus

Ett smidigt sätt att ta sig till Aarhus är att ta Stena Lines färja från Varberg till Grenaa. Från Grenaa till Aarhus tar det cirka en timme att köra. Det går också att ta tåget från Grenaa till Aarhus, det tar cirka 1 timme och 20 minuter. Boka din färjebiljett direkt här nedanför.

Danmarks näst största stad är en av världens lyckligaste städer. Kom och ta reda på varför!

En region som verkligen har allt! Fjordar, stränder, skogar och Danmarks näst största - tillika världens lyckligaste - stad, Aarhus!