Aktiv semester på Nordjylland

Med sin vackra och varierade natur och speciella vindförhållanden som är fördelaktiga för olika vattensporter och paragliding är Nordjylland som gjort för en aktiv semester, oavsett om det är på land, till havs eller i luften. Njut av hav och strand, cykla genom böljande istidslandskap eller vandra över vackra ljunghedar. Nordjylland har allt för en aktiv semester.

Surfers

Charmigt surfparadis
Den nordjylländska naturen bjuder på många underbara upplevelser och eftersom området är omgivet av hav så är många av dem kopplade till vatten. Breda sandstränder sträcker sig längs kusterna, både vid det storslagna Vesterhavet och den mer barnvänliga östkusten.

Om du gillar att surfa finns det utmärkta möjligheter både för nybörjare och mer erfarna surfare i några av Nordeuropas bästa surfvatten vid Klitmøller på västkusten. Många surfare flockas hit och området har utvecklats till en liten surfkoloni som gett staden nytt liv. Klitmøller kallas även Cold Hawaii därför att vindförhållandena liknar dem på Hawaii.

Cykelsemester

Cykelsemester

Nordjylland är perfekt för en cykelsemester, här finns några av Danmarks bästa cykelleder. Från Skagen i norr till Mariager i Syd är Nordjylland täckt av ett nät av skyltade nationella, regionala och lokala cykelleder.

Ta cykeln till stranden, över de vackra hedarna, genom tysta skogar och besök de många mysiga städerna och byarna på vägen som ger goda möjligheter till små pauser med lokala upplevelser och specialiteter. För den som är mer äventyrligt lagd finns även mycket bra Mountainbike-leder.

Share this page

Hitta rätt på Nordjylland

Hitta bästa boendet

Det finns en uppsjö av övernattningsmöjligheter att välja mellan när du semestrar på Nordjylland. Hitta det bästa alternativet här.

Dansk sommarstuga

Evenemang på Nordjylland