Transport i Köpenhamn
Transport i Köpenhamn

Ta dig runt i Köpenhamn

Köpenhamn är en lätt stad att överskåda och det är enkelt att ta sig runt. Avstånden mellan stadens sevärdheter är korta och det går snabbt att ta sig runt till fots. Ett bra tips är dock att göra som köpenhamnarna, nämligen att cykla.

Med offentlig transport i Köpenhamn med omnejd

Det är enkelt att ta sig runt i Köpenhamn med offentliga kommunikationer. Bussar, S-tåg och Metro bildar tillsammans ett finmaskigt transportnät som täcker hela cityområdet och stadens förorter. Om du vill ta dig utanför de centrala delarna är det oftast enklast att ta S-tåget. Det gäller till exempel om turen går till Hillerød, Klampenborg, Køge och stränderna runt Køge Bukt. Till Roskilde, Humlebæk (Louisiana) och Helsingör är det snabbare att ta regionaltåg. Från flygplatsen till city kan du välja både Metro, regionaltåg och buss.

Huvudstadsområdet (också kallat "HT-området") som sträcker sig från Køge i söder, Roskilde och Frederikssund i väster och hela det nordöstliga hörnet av Själland har samma biljettsystem. Här kan du använda "Rejsekortet" eller köpa ett 10-resors klippkort som ger stora rabatter i förhållande till att köpa enkelbiljetter. En vanlig vuxenbiljett från flygplatsen in till stan kostar till exempel 36 DKK men med ett klipp på ett 3-zons klippkort kostar resan bara DKK 20 (sept. -13).

24-timmarsbiljett

Om du ska resa mycket i HT-området kan du med fördel köpa en 24-timmarsbiljett. Den gäller ett obegränsat antal resor med buss, tåg och Metro i hela området i 24 timmar från det klockslag biljetten stämplas. En 24-timmarsbiljett kostar 130 DKK för vuxna och 65 DKK för barn under 16 år (sept. -13). Här kan du köpa 24-timmarsbiljetten.

Share this page

Nyhavn

Underbara Köpenhamn

Förälska dig i Danmarks dejliga huvudstad. Här hittar du tips och inspiration inför Köpenhamnsresan!

Islands Brygge, Köpenhamn

Topp 10 stränder och hamnbad

Det är inte mycket som slår ett härlig dopp under en varm sommardag. Här hittar du Köpenhamns bästa stränder och hamnbad.

Cykla i Köpenhamn

Köpenhamn på två hjul

Köpenhamn  har vid två tillfällen utsetts till världens bästa cykelstad. Kom får du se varför!