En prisbelönt grön stad

Gröna Köpenhamn
Köpenhamn är både bildligt och bokstavligt talat en grön stad, framröstad till Europas miljöhuvudstad 2014 av Europeiska Miljökommissionen. Du lämnar alltid Danmarks huvudstad med rent samvete - samt ett leende!

Parker

Köpenhamns många gröna parker är härliga andningshål som under sommarmånaderna utnyttjas flitigt av stadens invånare - från morgon till kväll. Här kan du slappna av och ta en paus från storstadens puls, låta barnen roa sig på lekplatsen eller njuta av en mysig picknick.

Kongens Have, som ligger med fin utsikt över Rosenborg Slott, är en av Köpenhamns mest populära gröna oaser. Om du har tillfälle bör du absolut passa på att ta en stillsam promenad genom parken en varm sommarkväll och insupa den fantastiska atmosfären.

Sjöar

Stadens sjöar är också populära oaser bland Köpenhamnsborna – och gångstråken runtom är som upplagda för en joggingtur.

Natur

På bara 20 minuter kan du ta dig till Dyrehaven, 15 kilometer norr om Köpenhamn. Dyrehaven är ett välbesökt utflyktsområde med skog och öppna fält, där stora hjortflockar betar. Här finns också världens äldsta nöjespark, Bakken.

Endast en kort cykeltur eller tunnelbaneresa österut från centrum ligger det gröna naturområdet Amager Fælled. I området hittar du vandrings- och cykelleder, sällsynta växter och fåglar samt mindre viltflockar.

 

Share this page

I Danmark är du aldrig längre än 5 mil från havet. Kom och njut av de vidsträckta vidderna, de vackra stränderna och de sköna naturupplevelserna.