Bakken

Bakken - Dyrehavsbakken
Besök världens äldsta nöjespark, Bakken – också kallad Dyrehavsbakken, som ligger i Klambenborg bara 15 km norr om Köpenhamn. Här hittar du fler attraktioner än på någon annan nöjespark i Norden.

Bakkens historia

Historien om Bakken, som är världens äldsta nöjespark, tar sin början i legenden om Kirsten Pihl och den hälsobringande källan i Dyrehaven. Sedan slutet av 1500-talet har folk vallfärdat dit. Även om kungen ägde Dyrehavnen slog gycklare och trakterare upp sina tält kring källan, speciellt under sommaren när många besökte den hälsobringane källan. 1756 blev det gratis att gå in i Dyrehaven och trots att läkarvetenskapen hade blivit bättre sökte sig folk fortfarande till källan men nu var mer för att det var en festlig plats. Källan finns fortfarande kvar (dock med vatten från ett vattenverk) och folk vallfärdar fortfarande till Bakken men idag et är bara ett fåtal som besöker källan. Nu är det Bakkens många attraktioner och traktörer som lockar.

Bakkens placering

Bakken är omgiven av Jägersborg Dyrehave, ett fantastiskt naturområde med gamla ekträd och ett enormt bestånd av frigående hjort. Området är perfekt för en trevlig picknick. Om du kommer till Bakken med S-tåget (pendeltåg) från Köpenhamn, kommer du att passera en del av skogen på väg till den gamla nöjesparken. Om du promenerar från stationen tar det 10-15 minuter men om du vill göra en storstilad entrén kan du också ta en häst och vagn som brukar finnas utanför stationen.

Attraktioner på Bakken

Bakken har flera berg- och dalbanor, pariserhjul, fritt fall och många andra roliga och extrema upplevelser. Det finns faktiskt fler attraktioner på Bakken än i någon annan nöjespark i Norden. Dessutom finns det 8 spelhallar och 36 spel- och skjutbanor som gör Bakken till ett eldorado för den spelsugne.

Underhållning på Bakken

Om du har lust att slappna av över en god måltid finns det mer än 50 restauranger, traktörer och bodar med fast food på Bakken. "Bakkens Hvile", där skrupelfria "sång- och dansflickor" har underhållit i 130 år, kan också vara platsen för en glad kväll på Bakken. Hela sommaren bjuder Bakken på många olika familjeevenemang. Musik, artister, Mester Jakel Teater, Pjerrot och mycket mer. Och självklart får du inte missa Tomtarnas Världskongress som varje år samlar tomtar från närr och fjärran.

Läs mer om vad som händer på Bakken

Läs mer om andra populära nöjes- och temaparker i Danmark

Share this page

Praktisk information

Adress: Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg 
Telefon: +45 3963 3544

Öppettider: 21/3/2013 - 31/8/2013 


Läs mer om Bakken
 

Stora attraktioner i närheten av Bakken