Det nya nordiska köket

I en tid när vi kan äta i stort sett vad vi vill, året om, visar danska kockar vägen genom nya sätt att tänka gastronomi.

Långsamt och närproducerat är kärnan

I Danmark fokuserar man hellre på slow-food än snabbmat och lokalproducerade råvaror hellre än mat som fraktas över halva jordklotet. Det är kärnan i det nya nordiska köket - en hållbar, hälsosam och välsmakande ny trend som tagit Skandinavien med storm.

Tillbaka till rötterna...

En ny generation duktiga kockar har intagit de danska restaurangköken. De har gått tillbaka till våra nordiska rötter och låtit sig inspireras av gamla matvanor och bortglömda ingredienser. Dessa utgör grunden för det som kallas det nya nordiska köket. Kockarna använder sig framför allt av råvaror som gynnas av det nordiska klimatet, landskapen och havet.

... men ändå framåt

Maten tillagas sällan på traditionellt vis. Ett kännetecken för det nya nordiska köket är nämligen att hela tiden utveckla nya sätt att använda de välkända råvarorna – något som dagens kockar varit väldigt duktiga på.

Läs mer om restauranger och mat här

Här kan du läsa om den världsberömda restaurangen noma

Här hittar du restauranger med stärnor i Michelinguiden

Share this page

I vår databas kan du söka efter restauranger i just det område som du ska besöka.