Vinn en romantisk weekend till Köpenhamn

Inga planer för alla hjärtans dag? Varför inte överraska någon du tycker om med en romantisk weekend till Köpenhamn! Här kan du tävla om en resa för två til Köpenhamn och hitta du tips och inspiration till romantiska upplevelser i den danska huvudstaden.

Kärlekssagans hemstad

Köpenhamns älskade symbol, Den lille Havfrueär känd och älskad världen över. Hon är skapad av den berömda danska författaren Hans Christian Andersen och statyn av henne sitter på en sten i Köpenhamns hamn, där hon väntar på kärleken. Hennes popularitet är ett säkert bevis på att danskarna är romantiska. Här hittar du adress och mer information om Den Lille Havfrue.

Köpenhamns charmiga centrum

Vad är mer romantiskt än att strosa runt hand i hand på små slingrande kullerstensgator, på upptäcksfärd efter nya vyer och mysiga platser? Det är vad som väntar dig i Köpenhamn – en lagom stor stad att upptäcka till fots. Köpenhamn har cirka 1 miljon invånare och det är en kompakt stad som är enkel att ta sig runt i. Du kommer upptäcka att du hinner besöka många av Köpenhamns mest populära sevärdheter och attraktioner under en helg utan att stressa.

Låt dig träffas av Amors pilar

Besök ett av Köpenhamns mest fascinerande museum, Thorvaldsens Museum, och se den kända statyn "Amor och Psyche". Amor väntar på dig, redo med sin pil och båge, för att se till att du har tur i kärlek. Öppettider och priser till museet hittar du här. Museet ligger nära regeringens säte Christiansborg Slot, och även nära kanalerna där du kan ta en avslappnad tur runt Köpenhamn med båt.

Njut av värmen en stund

Om du vill in i värmen en stund så hittar du en underbar oas på Ny Carlsberg Glyptotek. I den varma vinterträdgården når palmerna upp till taket och sprider ut sig över skulpturer och fontäner. På det trevliga och välkomnande museet ryms både dansk och utländsk konst, främst från antiken. Priser och öppettider till Ny Carlsberg Glyptotek hittar du här.

Gå på klassisk date

Skäm bort dig själv med en date i Köpenhamn. Biograferna i Köpenhamn visar de nyaste och största filmerna men även en del "smalare" filmer. Två av biograferna i Köpenhamn, Empire och Falkoner, har så kallade "kärleks-säten" för två längst bak i salongen så at ni kan krypa ihop tillsammans och fly in i filmens värld tillsammans.

Blicka upp mot stjärnorna

Det finns inga "kärleks-säten" på Planetariet men det är ändå den rätta platsen att sitta på och titta upp mot himlen. Även på en molnig dag kan du titta på den enorma kupolformade skärmen och låta dig hänföras över de oändliga rörelserna i universum. Du hittar öppettider och mer information om Planetariet här.

En säker tradition

På gångbron över Köpenhamns hamn, Bryggebroen, skriver kärlekspar sina namn på hänglås och låser fast dem på broräcket som ett bevis på evig kärlek. Varför inte lämna kvar lite av dig själv i Köpenhamn, något som du kan återvända till senare i livet?

Mer läsning om Köpenhamn

Köpenhamn

Uteliv i Köpenhamn

Shopping i Köpenhamn

Share this page

Tips for en romantisk helg i København

- Den Lille Havfrue

- Thorvaldsens Museum

- Kanaltur med båt

- Ny Carlsberg Glyptotek

- Planetariet 

- Sykkeltur

Kom och charmas av Köpenhamn - en härlig storstad med slingrande gator, vackra byggnader och en enastående känsla för stil.

Spännande upplevelser i huvudstaden - bortom kända attraktioner som Tivoli, Strøget och Den lille Havfrue.