Romantiska Köpenhamn

Varför inte överraska någon du tycker om med en romantisk weekend till Köpenhamn! Här hitta du tips och inspiration till romantiska upplevelser i den danska huvudstaden.

Kärlekssagans hemstad

Köpenhamns älskade symbol, Den lille Havfrueär känd och älskad världen över. Hon är skapad av den berömda danska författaren Hans Christian Andersen och statyn av henne sitter på en sten i Köpenhamns hamn, där hon väntar på kärleken. Hennes popularitet är ett säkert bevis på att danskarna är romantiska. Här hittar du adress och mer information om Den Lille Havfrue.

Promenad i Köpenhamns gröna oaser

I Köpenhamn finns många möjligheter för en romantisk promenad, även om man är mitt i staden. I centrala Köpenhamn, precis bredvid Rosenborg Slot, ligger Danmarks äldsta kungliga trädgård, Kongens Have. Bara en kort promenad därifrån ligger "Søerne" (sjöarna), som är perfekta att promenera eller motionera runt. Precis norr om "Søerne", på Nørrebro, ligger Assistens Kirkegården där H.C. Andersen är begraven och här brukar köpenhamnarna tar sig en paus från det hektiska stadslivet. Ungefär 20 minuter norr om Köpenhamn med tåg ligger det vackra naturområdet "Dyrehaven" där man ofta kan se rådjur.

Låt dig träffas av Amors pilar

Besök ett av Köpenhamns mest fascinerande museum, Thorvaldsens Museum, och se den kända statyn "Amor och Psyche". Amor väntar på dig, redo med sin pil och båge, för att se till att du har tur i kärlek. Öppettider och priser till museet hittar du här. Museet ligger nära regeringens säte Christiansborg Slot, och även nära kanalerna där du kan ta en avslappnad tur runt Köpenhamn med båt.

Njut av värmen en stund

Om du vill in i värmen en stund så hittar du en underbar oas på Ny Carlsberg Glyptotek. I den varma vinterträdgården når palmerna upp till taket och sprider ut sig över skulpturer och fontäner. På det trevliga och välkomnande museet ryms både dansk och utländsk konst, främst från antiken. Priser och öppettider till Ny Carlsberg Glyptotek hittar du här.

Gå på klassisk date

Börja kvällen med en god middag på någon av Köpenhamns många restauranger. AOK har valt ut några favoriter som är perfekta för en romantisk dejt, se deras lista här. Efter middagen kan ni titta på en film tillsammans på någon av Köpenhams biografer. Två av biograferna i Köpenhamn, Empire och Falkoner, har så kallade "kärleks-säten" för två längst bak i salongen så at ni kan krypa ihop tillsammans och fly in i filmens värld.

Blicka upp mot stjärnorna

Det finns inga "kärleks-säten" på Planetariet men det är ändå den rätta platsen att sitta på och titta upp mot himlen. Även på en molnig dag kan du titta på den enorma kupolformade skärmen och låta dig hänföras över de oändliga rörelserna i universum. Du hittar öppettider och mer information om Planetariet här.

En säker tradition

På gångbron över Köpenhamns hamn, Bryggebroen, skriver kärlekspar sina namn på hänglås och låser fast dem på broräcket som ett bevis på evig kärlek. Varför inte lämna kvar lite av dig själv i Köpenhamn, något som du kan återvända till senare i livet?

Mer läsning om Köpenhamn

Köpenhamn

Uteliv i Köpenhamn

Shopping i Köpenhamn

Share this page

Underbara Köpenhamn

Upptäck Danmarks dejliga huvudstad. Här hittar du tips och inspiration inför Köpenhamnsresan!

Christianshavn

Köpenhamns gömda pärlor

Spännande upplevelser i huvudstaden - bortom kända attraktioner som Tivoli, Strøget och Den lille Havfrue.

Köpenhamns mest besökta attraktioner

Läs mer om de populäraste attraktionerna i Köpenhamn. Har du besökt alla?

Michelinrestauranger i Danmark 2014

Danmarks Michelin-restauranger 2016

Årets Michelinstjärnor har delats ut och Danmark har fått fler stjärnor än någonsin tidigare. Här hittar du alla restauranger som belönats med Michelinstjärnor.

Köpenhamns bästa shopping

Unika loppisfynd, dansk design eller kanske de stora modehusen? Passa på att ta en shoppingtur i Köpenhamn.

Köpenhamn

Tips for en romantisk helg i Köpenhamn

Bo
Radisson Blu har tre hotell i Köpenhamn som alla passar utmärkt för en romantisk weekend med någon du tycker om

Ät
Köpenhamn har en fantastisk matkultur och få saker är mer romantiska än en middag på tu man hand. Hitta inspiration till romantiska matupplevelser på AOK och Spiseliv 

Upplev
- Den Lille Havfrue 

- Thorvaldsens Museum

- Kanaltur med båt

- Ny Carlsberg Glyptotek

- Planetariet 

- Promenad längs "Søerne"

- Utflykt till Dyrehaven

- Picnic i Kongens Have