Romantiska Köpenhamn

Inga planer för alla hjärtans dag? Varför inte överraska någon du tycker om med en romantisk weekend till Köpenhamn! Köpenhamn är en mysig och romantisk stad oavsett årstid. Här tittar du några idéer som hjälper er att hitta och upptäcka Köpenhamns romantiska sida.

Kärlekssagans hemstad

Köpenhamns älskade symbol, Den lille Havfrueär känd och älskad världen över. Hon är skapad av den berömda danska författaren Hans Christian Andersen och statyn av henne sitter på en sten i Köpenhamns hamn, där hon väntar på kärleken. Hennes popularitet är ett säkert bevis på att danskarna är romantiska. 

Köpenhamns charmiga centrum

Vad är mer romantiskt än att strosa runt hand i hand på små slingrande kullerstensgator, på upptäcksfärd efter nya vyer och mysiga platser? Det är vad som väntar dig i Köpenhamn – en lagom stor stad att upptäcka till fots. Köpenhamn har cirka 1 miljon invånare och det är en kompakt stad som är enkel att ta sig runt i. Du kommer upptäcka att du enkelt kan besöka Köpenhamns mest populära sevärdheter och attraktioner under en helg utan att stressa.

Wondercool i februari

Runt alla hjärtans dag finns det många specialmenyer och romantiska erbjudanden på många av Köpenhamns restauranger. Men i februari erbjuder staden mer än romantiska middagar i skenet av stearinljus! Då är staden nämligen full av festivaler och evenemang under namnet Wondercool. Februari är en riktig kulturmånad fylld med allt från kulturella evenemang till mat, mode, jazz och spännande museum.

Låt dig träffas av Amors pilar

Besök ett av Köpenhamns mest fascinerande museum, Thorvaldsens Museum, och se den kända statyn "Amor och Psyche". Amor väntar på dig, redo med sin pil och båge, för att se till att du har tur i kärlek. Museet ligger nära regeringens säte Christiansborg Slot, och även nära kanalerna där du kan ta en avslappnad tur runt Köpenhamn med båt.

Njut av värmen en stund

Om du vill in i värmen en stund så hittar du en underbar oas på Ny Carlsberg Glyptotek. I den varma vinterträdgården når palmerna upp till taket och sprider ut sig över skulpturer och fontäner. På det trevliga och välkomnande museet ryms både dansk och utländsk konst, främst från antiken.

Gå på klassisk date

Skäm bort dig själv med en date i Köpenhamn. Biograferna i Köpenhamn visar de nyaste och största filmerna men även en del "smalare" filmer. Två av biograferna i Köpenhamn, Empire och Falkoner, har så kallade "kärleks-säten" för två längst bak i salongen så at ni kan krypa ihop tillsammans och fly in i filmens värld tillsammans.

Blicka upp mot stjärnorna

Det finns inga "kärleks-säten" på Planetariet men det är ändå den rätta platsen att sitta på och titta upp mot himlen. Även på en molnig dag kan du titta på den enorma kupolformade skärmen och låta dig hänföras över de oändliga rörelserna i universum.

En säker tradition

På gångbron över Köpenhamns hamn, Bryggebroen, skriver kärlekspar sina namn på hänglås och låser fast dem på broräcket som ett bevis på evig kärlek. Varför inte lämna kvar lite av dig själv i Köpenhamn, något som du kan återvända till senare i livet?

Läs mer

Läs mer om Köpenhamn

Uteliv i Köpenhamn

Shopping i Köpenhamn

Share this page

Kom och charmas av Köpenhamn - en härlig storstad med slingrande gator, vackra byggnader och en enastående känsla för stil.

Spännande upplevelser i huvudstaden - bortom kända attraktioner som Tivoli, Strøget och Den lille Havfrue.